Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
Ingrediënten zeewolf met groenten:

  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten houtsmullerdieet)
  • Verse pasta voor vier personen. (persoonlijk vind ik tagliatelli lekker erbij)
  • 200 gram champignons, schoongemaakt en klein gesneden
  • teentje knoflook fijngeperst
  • 3 tomaten, ontveld en in stukjes gesneden
  • theelepel gedroogde basilicum of twee blaadjes verse basilicum grof gescheurd
  • mespuntje tijm
  • zeewolf voor vier personen (ca. 500 gram) in ngrote stukken gehakt
  • 1 blikje artisjokharten, uitgelekt en afgespoeld
  • versgemalen peper
  • Extra: Gemengde groene salade Zie salades
Bereiding: Kook de verse pasta volgens gebruiksaanwijzing.
Fruit onder voortdurend roeren de champignons en knoflook. Voeg na een minuut of vijf de tomaten, basilicum en tijm toe en laat het geheel een minuutje of twee op matig vuur bakken.
Voeg nu de artisjokharten en de stukken zeewolf toe en laat alles met het deksel op de pan een minuut of zeven sudderen tot de zeewolf gaar is. Als het vlees goed wit is, ook van binnen is de vis gaar. Breng op smaak met wat versgemalen peper. Niet teveel.
Eventueel op het laatst een toefje mon chou toevoegen/laten smelten, voor een zachtere smaak.
Serveer pasta en visschotel apart van elkaar en geef er een frisse, gemengde groene salade bij. Zie salades


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Zeewolf met groenten"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>