Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Naar een recept van Willemien Ingrediënten: Cocktail van worteltjes met grapefruit en kwark.
- 2 grapefruits,
- 200 gr. worteltjes,
- 50 gr. rozijnen,
- 2 uitgeperste teentjes knoflook,
- 1 1/2 dl magere kwark.
Bereiding:
Maak de grapefruits schoon, verdeel ze in partjes en snijd deze in blokjes.
Maak de worteltjes schoon en rasp ze.
Doe de grapefruit, de worteltjes en de rozijnen in een kom.
Roer de knoflook met wat peper door de kwark en schenk het mengsel over het vruchten-mengsel.
Roer alles voorzichtig door elkaar en zet het gerecht ca. 1 uur in de koelkast.
Verdeel de cocktail vlak voor het serveren over vier glazen of schaaltjes.
Mexicaanse bonenschotel met taco's:
Ingrediënten: Mexicaanse boneschotel met taco's
- Verschillende soorten bonen. Bv. bruine bonen, jonge capucijners, kidneybonen, witte bonen
- Kant en klare taco's (uit supermarkt bv. Fiesta)
- 1 paprika in stukjes gehakt
- 1 rode ui
- knoflook geperst
- crème fraiche of zure room, 125 ml. (half vet)
- Geraspte jonge kaas, 150 gram
- Tofugehakt
- Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- Tamari of Shoyu
Bereiding:
Laat bonen uit potjes uitlekken en spoel ze af met water ( zelf de bonen weken en koken kan natuurlijk ook).
Pers de knoflook, snipper de ui en rul het sojagehakt en bak dit mengsel in de olijfolie. Pas op voor aanbranden, dus het vuur niet te hard.
Voeg na vijf minuten de paprika toe en de tamari of shoyu (niet teveel)
Na tien minuten de bonen toevoegen en goed door laten warmen.
Vet een ovenschaal in met roomboter, niet te vet.
Vul de taco's met het bonenmengsel en schik de gevulde taco's in de ovenschaal.
Verdeel de crèmefraiche over de gevulde taco's
Strooi de geraspte kaas over de gevulde taco's
Verwarm de oven op 225 graden en laat de ovenschotel daarin staan tot de kaas een bruingele kleur heeft.
Serveer met frisse groene salade. Zie salades.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf"