Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
 

Gebruik bij voorkeur biologische producten


Ingrediënten: Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan  

  • 50 gram verse peterselie
  • 4 grote pangafilets van ca. 150 gram elk
  • verse spinazie, ca. 300 gram
  • 50 gram pijnboompitten
  • 50 gram vegetarische kaas 
  • beetje roomboter zonder zout voor insmeren stoommanje  
  • 1 teentje knoflook gekneusd 
  • zeezout en peper naar smaak 
  • 2 dl. visbouillon
  • 1 kleine winterpeen, in dunne plakjes gesneden
  • 2 dl. olijfolie
  • Extra: gemengde salade. Zie salades
Bereiding
Rol de pangafilets op. Blancheer de spinazie kort in een scheutje olijfolie totdat de bladen zacht worden maar nog wel goed stevig zijn. Wikkel de pangafilets in de spinazie en prik ze met een cocktailprikker dicht. Leg deze dan in een stoommandje dat ingesmeerd is met wat boter. 

Meng de peterselie in de keukenmachine samen met de pijnboompitten, kaas en knoflook. Voeg zoveel olie toe tot er een smeuïge saus ontstaat. Breng op smaak met peper en zout. De saus niet laat koken.
Bak de lamsoren 2 minuten in wat olijfolie. Snijd de winterwortel in kleine plakjes en blancheer ze beetgaar in circa 1 a 2 minuten.

Breng de visbouillon aan de kook. Stoom de vispakketjes 8 minuten boven de visbouillon. Verwijder de cocktailprikker. Verdeel lamsoren en wortel over de borden, leg daarop de vis en schep de saus over de vis. Serveer alles met vers gekookte zilvervliesrijst en een gemengde salade. Zie salades.


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>