Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
 

Ingrediënten gestoofde zeeduivel:
 

  • 4-6 stuks zeeduivel (400-600 gram)
  • 2 uien
  • 4 teentjes knoflook
  • 2 prei
  • 1 blik gepelde tomaten of tomatenblokjes op sap
  • 1,5 dl visbouillon (zelfgemaakt of blokje)
  • zilvervliesrijst voor 4 personen
  • worteltjes voor 4 personen
  • 150 gram diepvriesdoperwtjes
Bereiding:
Hak de uien klein. Snijd de knoflook in kleine schijfjes. Maak de prei schoon en sSnijd de prei in stukjes. Maak de zeeduivel schoon (laat dat bij de visboeer doen). Verhit de olie. Fruit de ui. Voeg de knoflook, de prei, tomaten en bouillon toe en stoof dit met de deksel op de pan een minuut of 5. Voeg daarna de zeeduivel toe en stoof nogmaals een 15 - 20 minuten op een zacht vuur. Maak op smaak met tamari of shoyu en bieslook en dille.

Serveer met zilvervliesrijst en mix van beetgaar gekookte worteltjes (vers) en doperwtjes (diepvries)


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Zeeduivel, gestoofd"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>