Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
Dit gerecht is voor 4 personen tenzij anders aangegeven.
Gebruik bij voorkeur biologische producten
Ingrediënten: Waterzooi van vis met zwarte noedels Bron: Smaakmakend (enigszins aangepast)
- 250 gram zwarte noedels
- 500 gram kabeljauw
- 100 gram gekookte roze garnalen
- 1 limoen
- 1 sjalotje fijngehakt
- 150 gram prei fijngesneden in dunne ringen
- 150 gram winterwortel in heel dunne plakjes gesneden
- 1 eetlepel vers fijngehakte gember
- 3 eetlepels kurkuma
- zeezout
- 600 ml. visbouillon (kant en klaar of zelfgemaakt)
- extra spinazie als groente voor 4 personen
- extra veldsla met tomaten en olijven erdoorheen
Bereiding:
Week de noedels in ruim koud water (ca. 1 uur) Bestrijk de in 8 stukken verdeelde kabeljauw met wat limoensap en wat zeezout en leg deze ca. 45 minuten in de koelkast. Fruit in de olie zachtjes de dunne reepjes wortel, prei, sjalotje en gember ca. 2 minuten. Doe de kurkuma erbij en laat 1 minuut verder bakken. Voeg de visbouillon toe en laat alles tot koken komen. Doe nu de vis erbij en laat alles ca. 5 minuten zachtjes stoven. Laat de noedels uitlekken en doe ze bj het vismengsel. Laat nog 2 minuten zachtjkes stoven tot de noedels ook warm zijn. Strooi als laatste de garnalen ervoerheen en serveer direct op het bord. . Serveer als extra erbij in olijfolie gebakken spinazie (ca. 3 minuten) en een een veldslasalade. Zie salades
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Waterzooi van vis met zwarte noedels"