Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept van AH

Ingrediënten: Zalm met spinaziepasta
  • 4 verse zalmmoten
  • 350 gram verse groene tagliatelli
  • 750 gram verse spinazie
  • 150 gram harde geitenkaas
  • Gedroogde Ialiaanse kruiden
  • olijfolie en klontje roomboter zonder zout (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
Bereiding:
Kook de tagliatelli volgens gebruiksaanwijzing gaar
Laat de spinazie in delen slinken in een grote koekenpan. Gebruik olijfolie met een klontje roomboter. Kruimel aan het eind de geitenkaas over de spinazie en verwarm nog enkele minuten mee.
Bestrooi de zalmmoten met gedroogde Italiaanse kruiden en bak de zalmmoot aan beide kanten op hoog vuur (gebruik olijfolie , geen koudgeperst maar normaal en klontje roomboter voor verhitten) ongeveer vijf minuten per kant. Snipper er een paar teentjes knoflook en een paar tomaten kleingesneden bij.

Serveer op elk bord apart de tagliatelli met daaroverheen een lekkere grote portie spinazie met geitenkaas en leg daarop of ernaast de zalmmoot met wat meegebakken knoflook en tomaat. Als extra serveer er een veldslasalade bij. Zie salades.
 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Zalm met tagliatelli"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>