In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Naar een recept van Super de Boer aangepast
Ingrediënten: Zalm uit de oven met asperges
- 4 verse zalmmoten met huid (neem eens wilde zalm, duur maar lekker)
- 1 sjalotje
- 500 gram groene asperges
- 150 ml. droge witte wijn
- 150 ml. visbouillon (zelf trekken van visresten en viskoppen)
- 1,5 theelepel Franse mosterd
- 1,5 theelpel gembersiroop
- 250 gram cherry tomaatjes of gewone tomaten gehalveerd
- 3 eierdooiers
- 50 gram roomboter in klontjes gesneden
- olijfolie en klontje roomboter zonder zout (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
Bereiding:
Verwarm de oven op 200 graden. Kook de wijn en bouillon samen met gesnipperd sjalotje in tot ongeveer de helft. Zeef de bouillon en roer er de gembersiroop en mosterd doorheen. Snijdt de asperges in schuine stukken en kook deze in kokend water ca. 2 minuten. Leg de zalm met de huid naar boven in de overschaal en leg de asperges en de gehalveerde cherrytomaatjes eromheen. Sprenkle er goed olijfolie over en bak deze in de oven in ca. 6 tot 8 minuten gaar. Hang een pan in een groter pan met kokend water. klop hierin met een mixeer de ieerdooiers met 4 eetlepels kud water. Voeg ook al kloppend de bouillon toe en blijf kloppen tot een schhuimige saus ontstaat. Klop daarna de klnontjes boter erdoor en breng de suas op smaak met wat zeezout en versgemalen peper. Serveer de zalm en groente met de suas eroverheen. Lekker met bv. talgiatelli of wilde rijst. Serveer er een groene salade bij.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Zalm uit de oven met asperges"