Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Kabeljauw in koriander-tamarisaus
Hoewel kabeljauw geen vette vis is, is het wel goed en lekker om zo nu en dan ook eens magere vis te eten. Is in ieder geval beter dan vlees.
  • 600-750 gram kabeljauwfilet
  • sap van 1 citroen
  • 1 ui of 2 sjalotjes gesnipperd
  • 50 gram roomboter zonder zout
  • 1 teenteje knoflook
  • 2 eetlepels tamari of shoyu
  • 2 eetlepels gehakte verse koriander
  • Rijst voor vier personen
  • Ingrediënten voor gemengde groene salade naar eigen smaak
Bereiding:
Verdeel de kabeljauw in vier stukken
Besprenkel ze met het citroensap.
Verhit de boter en bak de filet rondom lichtbruin
Schep de filet uit de pan en zet deze even weg
Fruit de ui en knoflook in het overgebleven bakvet, voeg de tamari of shoyu toe en de helft van de koriander.
Warm de visfilet nog 5 minuten in de saus op totdat de vis gaar is.
Strooi voor het serveren de rest van de koriander eroverheen.
Serveer met rijst en een gemengde groene salade. Zie salades
 



 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Kabeljauwfilet met koriandersaus"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>