Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Gebruik bij voorkeur biologische producten

Naar een recept van Margreet die ons dit toestuurde, waarvoor dank 

Ingrediënten: Zalm met groentenspies uit de oven
 

  • 4 zalmfilets, elk 140 gr.
  • 400 gr. sugar snaps
  • 2 middelgrote courgettes
  • 5 middelgrote rijpe pruimtomaten
  • takjes verse tijm
  • olijfolie
  • 4 teentjes knoflook
  • tamari of shoyu 
  • peperkorrels
  • 250 gr. rijpe kerstomaten
  • roomboter, ongezouten
  • Bereiding:
    Snijdt de courgettes in dunne plakken  ca. 1/2 cm. Bak deze tot ze gaar zijn. Bestrooi met fijngesneden tijmblaadjes en wat versgemalen peper. Doe hetzelfde met de pruimtomaten.
    Prik om en om de courgette en tomaat aan een houten prikker en maak op die manier torentjes van 5 cm hoog. Prik op de top een geroosterde knoflookteentjes. Doe deze op een ingevette bakplaat.
    Blancheer de schoongemaakte sugar snaps (ca. 1 minuut) in kokend water. Dompel ze direct daarna in ijswater.
    Halveer de kerstomaten en verwijder de zaadjes. Pureer en zeef de tomaatjes. Verwarm de tomatensaus en bind die vlak voor het serveren door vlokjes koude boter erdoor te kloppen, breng op smaak met wat tamari en versgemalen witte peper.
    Bak de zalm kort aan in hete olijfolie in een koekenpan. Leg de zalm op bakpapier en bak deze verder gaar in ca. 5 minuten in een voorverwarmde oven. Draai de filets een keer om. Zet gelijk met de vis de groentetorentjes in de oven. Verwarm de sugar snaps in een klontje roomboter.
    Serveer op elk bord een aantal sugar snaps, doe er wat hete tomatensaus om- en overheen, leg daarop de zalmfilets en zet de courgette-tomatentorentjes ernaast. Serveer met salade naar keuze.

    .

Plaats een reactie ...

Reageer op "Zalm met groentenspies en tomatensaus"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>