Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Gebruik bij voorkeur biologische producten
Naar een recept van Margreet die ons dit toestuurde, waarvoor dank
Ingrediënten: Zalm met groentenspies uit de oven
- 4 zalmfilets, elk 140 gr.
- 400 gr. sugar snaps
- 2 middelgrote courgettes
- 5 middelgrote rijpe pruimtomaten
- takjes verse tijm
- olijfolie
- 4 teentjes knoflook
- tamari of shoyu
- peperkorrels
- 250 gr. rijpe kerstomaten
- roomboter, ongezouten
- Bereiding:
Snijdt de courgettes in dunne plakken ca. 1/2 cm. Bak deze tot ze gaar zijn. Bestrooi met fijngesneden tijmblaadjes en wat versgemalen peper. Doe hetzelfde met de pruimtomaten.
Prik om en om de courgette en tomaat aan een houten prikker en maak op die manier torentjes van 5 cm hoog. Prik op de top een geroosterde knoflookteentjes. Doe deze op een ingevette bakplaat.
Blancheer de schoongemaakte sugar snaps (ca. 1 minuut) in kokend water. Dompel ze direct daarna in ijswater.
Halveer de kerstomaten en verwijder de zaadjes. Pureer en zeef de tomaatjes. Verwarm de tomatensaus en bind die vlak voor het serveren door vlokjes koude boter erdoor te kloppen, breng op smaak met wat tamari en versgemalen witte peper.
Bak de zalm kort aan in hete olijfolie in een koekenpan. Leg de zalm op bakpapier en bak deze verder gaar in ca. 5 minuten in een voorverwarmde oven. Draai de filets een keer om. Zet gelijk met de vis de groentetorentjes in de oven. Verwarm de sugar snaps in een klontje roomboter.
Serveer op elk bord een aantal sugar snaps, doe er wat hete tomatensaus om- en overheen, leg daarop de zalmfilets en zet de courgette-tomatentorentjes ernaast. Serveer met salade naar keuze.
.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Zalm met groentenspies en tomatensaus"