Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept uit Allerhande

Ingrediënten: gevulde forel uit het oosten
  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • 1 rode peper
  • 2 struiken paksoi
  • 4 eetlepels sesamzaad
  • tamari of shoyu
  • 4 forellen (vers bij visboer)
  • Roergebakken mie voor vier personen
  • Extra: fruitsalade naar eigen smaak. Zie salades.
Bereiding:
Snijdt peper in kleine reepjes en fruit deze ca, 1 minuut in de olijfolie.
Snijdt de paksoi in kleine reepjes. Houdt vier bladeren achter en voeg aan de peper de kleingesneden paksoi toe en roerbak deze een minuutje mee. Meng daarna van het vur af een scheutje tamari of shoyu en 2 eetlepels sesamzaad door het mengsel.
Vul de buiken van de schoongemaakte forel met het paksoimengsel en strijk de forellen in met wat olijfolie. En leg alles in een lichtingevette ovenschaal.
Bak de forellen in een voorverwarmde oven van 200 graden C. in ca. 15 tot 20 minuten gaar.
Serveer met roergebakken mie en fruitsalade naar eigen smaak.  Zie salades.


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Forel, op oosterse wijze"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>