In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
Ingrediënten Tonijn met sesam en avocadosalade:
- 1 moot tonijn
- 1 a 2 eetlepels sesamzaad (niet geroosterd!)
- 2 tenen knoflook
- sojasaus: Kikkoman, Shoyu of Tamari
- olijfolie
- Voor de avocadosalade:
- 1 rijpe avocado
- 1 tomaat, in kleine stukjes gesneden
- 1 lente-uitje, fijn gesnipperd
- 1 limoen
- snufje zout
- versgemalen peper
- paar takjes verse koriander, fijngehakt
- 1 sjalotje
- 1 verse rode peper (naar smaak: de grote zijn beslist niet heet en dus voornamelijk voor de kleur, de kleine (rawit) zijn heter en geven een pikantere salade)
- olijfolie
Bereiding:
1. Maak eerst de avocadosalade. Doe in een kom: de uitgeperste limoen, wat flinterdun gehakte rode peper, de uitgeperste knoflookteen, de gesnipperde lente-ui, de gehakte koriander, de fijngesneden tomaat, wat versgemalen peper, snufje zout, heel klein scheutje olijfolie, en tenslotte de avocado in kleine blokjes. Schep om, proef en voeg zo nodig nog wat zout, olie of limoen toe. De smaak moet licht zurig zijn, indien die echt te zuur is een klein likje honing toevoegen.
2. Verhit voor de tonijn olijfolie in een koekenpan. Voeg de twee gehalveerde knoflooktenen toe en laat even zachtjes bakken, ze moeten hun smaak afstaan aan de olie.
3. Dep de tonijn droog met keukenpapier, draai er peper uit de molen over. Strooi sesamzaad op een bord en leg de tonijn daarin, druk aan en draai de moot om. Aan beide kanten moet hij goed beplakt zijn met sesamzaad.
4. Bak de moot dan kort en goed heet, zodat de zaadjes heel licht bruineren en de tonijn aan de buitenkant gaar is, maar van binnen nog rauw. Dien op met een scheutje sojasaus en de avocadosalade.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Tonijn met sesam en avocadosalade"