Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten Tonijn met sesam en avocadosalade:

 • 1 moot tonijn
 • 1 a 2 eetlepels sesamzaad (niet geroosterd!)
 • 2 tenen knoflook
 • sojasaus: Kikkoman, Shoyu of Tamari
 • olijfolie
 • Voor de avocadosalade:

  - 1 rijpe avocado

  -        1 tomaat, in kleine stukjes gesneden

  -        1 lente-uitje, fijn gesnipperd

  -        1 limoen

  -        snufje zout

  -        versgemalen peper

  -        paar takjes verse koriander, fijngehakt

  -        1 sjalotje

  -        1 verse rode peper (naar smaak: de grote zijn beslist niet heet en dus voornamelijk voor de kleur, de kleine (rawit) zijn heter en geven een pikantere salade)

  -        olijfolie

   Bereiding:

  1.      Maak eerst de avocadosalade. Doe in een kom: de uitgeperste limoen, wat flinterdun gehakte rode peper, de uitgeperste knoflookteen, de gesnipperde lente-ui, de gehakte koriander, de fijngesneden tomaat, wat versgemalen peper, snufje zout, heel klein scheutje olijfolie, en tenslotte de avocado in kleine blokjes. Schep om, proef en voeg zo nodig nog wat zout, olie of limoen toe. De smaak moet licht zurig zijn, indien die echt te zuur is een klein likje honing toevoegen.

  2.      Verhit voor de tonijn olijfolie in een koekenpan. Voeg de twee gehalveerde knoflooktenen toe en laat even zachtjes bakken, ze moeten hun smaak afstaan aan de olie.

  3.      Dep de tonijn droog met keukenpapier, draai er peper uit de molen over. Strooi sesamzaad op een bord en leg de tonijn daarin, druk aan en draai de moot om. Aan beide kanten moet hij goed beplakt zijn met sesamzaad.

  4.      Bak de moot dan kort en goed heet, zodat de zaadjes heel licht bruineren en de tonijn aan de buitenkant gaar is, maar van binnen nog rauw. Dien op met een scheutje sojasaus en de avocadosalade. 

   


Plaats een reactie ...

Reageer op "Tonijn met sesam en avocadosalade"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>