In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Bewerkt van AH recept.
Ingrediënten: makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- 600 gram zeer verse makreelfilet met huid
- 2 eieren
- 3 eetlepels citroensap
- beetje zeezout en peper
- 1 eetlepel pastis
- olijfolie (extra vierge)
- 1 sjalotje fijngesneden
- 1 komkommer
- 2 eetlepels heel fijn gesneden zilveruitjes
- 1 eetlepel fijngesneden peterselie
- 1 bosje rucola
- aardappelen voor vier personen
- broccoli voor vier personen
- extra: groene salade naar eigen smaak
- extra nodig: vier ringen van 3 cm. hoog en circa 7 cm. doorsnee.
Leg de makreelfilets met de huid naar beneden naast elkaar in een schaal. Bestrooi de filets met wat zeezout en zet ze 1,5 uur in de koelkast afgedekt met plastic folie. Kook de eieren hard en spoel ze met koud water. Roer een dressing van citroensap, de pastis, olijfolie (vier lepels) en het sjalotje. Spoel de makreelfilets goed schoon met koud water. Dep ze droog en leg ze terug in de schaal en schenk de dressing voer de filets. Dek de schaal weer af met plastic folie en laat nog minimaal drie uren marineren in de koelkast.
Was apart de komkommer en schaaf met een kaasschaaf lange linten. Neem de filets uit de schaal, dep ze droog. Leg de komkommerlinten in de marinade en breng op smaak met wat peper en eventueel een beetje zeezout. Halveer de eieren en wrijf de dooiers door een zeef (eiwit niet gebruiken). Snij de makreelfilets van de huid en snij de vis in hele kleine stukjes. Roer de zilveruitjes en peterselie erdoor. Verdeel komkommerlinten en rucola over de borden en zet de ringen erop. Vul de ringen gelijkmatig met het vismengsel, druk het iets aan en neem de ringen weg. en klaar is de tartaar. Eventueel garneren met een stukje tomaat en/of peterselie en het dooierkruim.
Ondertussen aardappelen en broccoli beetgaar koken en stomen en samen met het tartaartje en een groene salade serveren. Zie salades.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli"