Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
Ingrediënten zeewolf gepocheerd: uit Allerhande aangepast 

  • Olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten houtsmullerdieet)
  • krielaardappeltjes in de schil voor 4 personen
  • 1 citroen 
  • 1 courgette
  • 150 gram veldsla
  • 2 eierdooiers van scharreleieren
  • 100 gram gesmolten roomboter 
  • zeewolffilets voor vier personen (ca. 600 gram) 
  • 2 potten visfond of zelf 750 ml. visfond maken van viskoppen enz.
  • versgemalen peper
  • paar takjes verse peterselie

Bereiding: Maak met een dunschiller dunne sliertjes van de citroenschil. Pers daarna de citroen uit. Halveer de courgette in de lengte en maak ook van de courgette dunne slierten met een dunschiller. Kook de helft van de citroenschillen en doe als het kookt alle courgettesliertjes in het visfond en kook dit nog ca. 1-2 minuten. Neem de courgette uit de visfond en spoel met koud stromend water de courgettereepjes af. doe de zeewolffilet voorzichtig in het visfond en pocheer deze 10 tot 12 minuten.

Klop de eierdooiers los met het citroensap en verwarm au bain-marie. Klop de dooiers met een garde ca. 5 minuten tot de saus bindt. Haal de kom van het vuur een giet kloppend de gesmolten boter  erdoor tot de saus dik en glanzend is.  Voeg naar smaak wat zeezout en versgemalen peper toe. 

Schep de courgettereepjes door de veldsla en verdeel deze dan over vier borden. Neem de vis uit het vocht en schep deze op de veldsla en giet daarna de suas naar behoefte van ieder persoonlijk eroverheen. (saus is machtig en misschien voor sommigen beter niet teveel nemen). Strooi de andere helft vcan de citroenschilletjes over het gerecht. Serveer met in de schil gekookte krielaardappeltjes met een beetje geknipte verse peterselie

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>