Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Aangepast naar een recept van Alma Huisken (AD)

Ingrediënten: Stoofpot van makreel met kappertjessaus
  • Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • Verse makreelfilet voor vier personen in een paar grote moten gehakt.
  • 400 gram schoongeboende aardappels (liefst biologisch)
  • 2 preien, zowel het wit als het groen grof gesneden
  • 8 lente-uitjes, wit en groen grof gehakt
  • 400 l. droge cider
  • 600 ml. Visbouillon (zelf maken van visafval of potje visfondant)
  • 2 laurierblaadjes
  • wat versgemalen peper
Ingrediënten voor de kappertjessaus:
  • 5 eetlepels olijfolie (extra vierge)
  • 2 eetlepels citroensap
  • 4 knoflooktenen
  • dooiers van twee superzachtgekookte eieren (vers en scharrel)
  • twee theelepels kappertjes
  • Extra: meergranenbrood
  • Een toetje van vers seizoensfruit als salade


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Makreel, stoofpotje met kappertjessaus"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>