Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet

Ingrediënten: Markeel met courgette
  • 4 makrelen van 250 gr. per stuk.
  • 2 courgettes
  • 1 dl. witte wijn
  • ¼ bosje peterselie
  • 75 gr. ijskoude roomboter
Bereiding:
Maak de makrelen schoon en spoel ze goed af onder stromend water. Dep ze droog. Schil de courgettes en snijd ze in niet te dunne plakken. Leg de makrelen samen met de plakken courgette in een pan, giet er de witte wijn over en stoof dit alles zachtjes op middelmatige hittebron ca. 15 minuten, totdat de courgette beetgaar is. Giet het stoofvocht in een pannetje. Voeg de gewassen en grof gehakte peterselie toe en laat dit samen inkoken, totdat er iets meer dan 1 dl. vocht over is. Neem de pan van de hittebron en klop er de in klontjes verdeelde ijskoude boter door. Verdeel de makrelen en courgettes over vier voorverwarmde borden. Giet er de saus over en versier met takjes peterselie. Serveer met gekookte aardappels en witlofsalade.


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Makreel met courgette"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>