Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten:
Voor 4 personen
Verhit intussen de olie en bak chilipepers, kardamoms en komijnzaad al roerend 2 minuten of tot hun geur vrijkomt.
Roer het mengsel met de erwten en saffraan door de hete rijst en voeg een beetje tamari toe.
Zet het kaneelstokje in het midden van de schaal en strooi de noten over de rijst.
Bereiding:
Laat de poon schoonmaken bij de visboer. Goed wassen en droogdeppen.
Verhit olijfolie in de koekenpan op matig vuur.
Bak de ponen rondom licht aan.
Temper het vuur en voeg een paar scheutjes witte wijn toe.
Voeg erbij de kleingesneden ui en kruiden (houdt wat peterselie achter voor garnering) en tomaten, 1 citroen (schijfjes) en knoflook bij het vocht en stoof de vis in 15 tot 20 minuten gaar. Gesloten pan.
Broccoli beetgaar koken in niet al teveel water. (ongeveer 10 minuten)
Serveer alle gerechten apart van elkaar, maar wel op 1 bord. Het kruiden/groentenmengsel van de vis niet over de saffraanrijst doen.
Eventueel nog een veldslasalade toevoegen. Zie salades. Dan is dit echt een 'zondagsmaal'
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten:
- gestoofde poon met saffraanrijst en broccoli
- 1-2 poon per persoon. Afhankelijk van grootte.
- verse peterselie
- verse dille
- verse tijm
- verse bieslook
- verse peterselie(mag natuurljik ook gedroogd zijn, maar vers geeft lekkerder smaak).
- vier tomaten
- 1 gesnipperde ui
- 1 citroen in schijfjes gesneden
- 4-8 teentjes knoflook
- 500-750 gram broccoli
- olijfolie
- scheutje witte wijn
Voor 4 personen
- 175 gr. basmatirijst
- 2 eetl. olijfolie
- desgewenst; 2 verse rode chilipepers, zonder zaadjes en in heel dunne plakjes.
- 3 kardamons, gespleten.
- 1-2 theelepels komijnzaad.
- 75 gr. diepvriesdoperwten, ontdooid.
- mespunt saffraan, in 2 eetlepels water geweekt en uitgelekt.
- tamari
- 1 kaneelstokje.
- 50 gr. ongezouten cashewnoten, lichtbruin gebakken in koekenpan of geroosterd onder de grill.
Verhit intussen de olie en bak chilipepers, kardamoms en komijnzaad al roerend 2 minuten of tot hun geur vrijkomt.
Roer het mengsel met de erwten en saffraan door de hete rijst en voeg een beetje tamari toe.
Zet het kaneelstokje in het midden van de schaal en strooi de noten over de rijst.
Bereiding:
Laat de poon schoonmaken bij de visboer. Goed wassen en droogdeppen.
Verhit olijfolie in de koekenpan op matig vuur.
Bak de ponen rondom licht aan.
Temper het vuur en voeg een paar scheutjes witte wijn toe.
Voeg erbij de kleingesneden ui en kruiden (houdt wat peterselie achter voor garnering) en tomaten, 1 citroen (schijfjes) en knoflook bij het vocht en stoof de vis in 15 tot 20 minuten gaar. Gesloten pan.
Broccoli beetgaar koken in niet al teveel water. (ongeveer 10 minuten)
Serveer alle gerechten apart van elkaar, maar wel op 1 bord. Het kruiden/groentenmengsel van de vis niet over de saffraanrijst doen.
Eventueel nog een veldslasalade toevoegen. Zie salades. Dan is dit echt een 'zondagsmaal'
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Poon met saffraanrijst"