Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
Ingrediënten gevulde forel met limoen:
 
  • 4 schoongemaakte forellen
  • 100 gram bospeentjes
  • 100 gram champignons
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 sjalotje fijngehakt
  • 50 gram roomboter zonder zout
  • 1 eierdooier
  • 1 dl. droge witte wijn
  • 1 dl. visbouillon (liefst zelfgetrokken)
  • 2 eetlepels fijngehakte sjalot
  • 1 dl. creme fraiche (of zure room)
  • 2 limoenen.
  • 3-4 knoflooktenen
  • 4 takjes peterselie
  • peper en dille naar smaak
  • zilvervliesrijst of aardappelen (liefst biologisch)
  • Extra: broccoli
  • Extra: tomatensalade zie salades
Bereiding:
Hak de worteltjes fijn en blancheer ze een paar minuten in kokend water
Blancheer ook (apart) de champignons met 1 eetlepel citroensap om verkleuring te voorkomen
Laat de fijngehakte sjalot in de helft van de roomboter glazig worden op matig vuur.
Meng de worteltjes, champignons en sjalot met de eierdooier en vul daarmee de buikholte van de forellen.
Leg de vissen naast elkaar in een vuurvaste schaal en begiet deze met de wijn en de bouillon
Dek de schotel af met folie of bakpapier en stoof de forellen in een voorverwarmde oven van 200 graden C gaar (ca. 15-20 minuten)
Laat de wijn met de fijngehakte sjalot inkoken tot ongeveer 1 eetlepel 'marmelade'. Voeg de crème fraiche toe en een deel van het stoofvocht van de forellen. Laat de saus opnieuw inkoken en giet er al kloppend het limoensap bij. Breng op smaak met wat peper en eventueel een klein beetje zout. Giet de saus over de forellen en garneer met wat kleingesneden dille.
Serveren met gekookte aardappelen of zilvervliesrijst en tomatensalade. Zie salades



 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Forel, gevuld"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>