Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten:
  • 4 middelgrote forellen
  • 2 venkelknollen
  • 2 sjalotjes
  • 25 gram roomboter zonder zout
  • 1 blikje kreeftensoep (bisque de homard)
  • 4 eetlepels zure room
  • worteltjes voor vier personen (of andere groente naar eigen smaak)
  • Extra: zilvervliesrijst en tomatensalade Zie salades.
Bereiding:
Maak de venkelknollen schoon, snijdt de stengels eraf en bewaar het groen eventueel voor de garnering. Snijdt de venkelknollen elk in 8 delen en kook de venkel in klein laagje water in ca. 20 minuten gaar. Uit laten lekken en droog deppen.
Snipper het sjalotje en bak dit samen met de gekookte venkelpartjes al omscheppend een minuut of drie op matig vuur in de roomboter. Voeg de soep toe en breng nu het geheel aan de kook.
Leg de forellen in het vocht in de pan en breng het weer naar kookpunt en zet dan het vuur laag en laat de forellen op laag vuur een minuut of vijftien gaar sudderen.
Neem nu de forellen uit de pan (met schuimspaan bv.) en leg deze op een warme schaal.
Roer nu de zure room door de venkelsaus, even goed doorroeren en doorverwarmen en schep nu de saus over de forellen in de ander schaal. Garneer met groen van venkelknollen of peterselie.

Serveer met zilvervliesrijst (gekookt volgens gebruiksaanwijzing) en als extra beetgaar gekookte worteltjes (of ander groente naar eigen smaak) en tomatensalade erbij. Zie salades.
 


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Forel met venkelsaus"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>