Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten:
Maak de venkelknollen schoon, snijdt de stengels eraf en bewaar het groen eventueel voor de garnering. Snijdt de venkelknollen elk in 8 delen en kook de venkel in klein laagje water in ca. 20 minuten gaar. Uit laten lekken en droog deppen.
Snipper het sjalotje en bak dit samen met de gekookte venkelpartjes al omscheppend een minuut of drie op matig vuur in de roomboter. Voeg de soep toe en breng nu het geheel aan de kook.
Leg de forellen in het vocht in de pan en breng het weer naar kookpunt en zet dan het vuur laag en laat de forellen op laag vuur een minuut of vijftien gaar sudderen.
Neem nu de forellen uit de pan (met schuimspaan bv.) en leg deze op een warme schaal.
Roer nu de zure room door de venkelsaus, even goed doorroeren en doorverwarmen en schep nu de saus over de forellen in de ander schaal. Garneer met groen van venkelknollen of peterselie.
Serveer met zilvervliesrijst (gekookt volgens gebruiksaanwijzing) en als extra beetgaar gekookte worteltjes (of ander groente naar eigen smaak) en tomatensalade erbij. Zie salades.
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten:
- 4 middelgrote forellen
- 2 venkelknollen
- 2 sjalotjes
- 25 gram roomboter zonder zout
- 1 blikje kreeftensoep (bisque de homard)
- 4 eetlepels zure room
- worteltjes voor vier personen (of andere groente naar eigen smaak)
- Extra: zilvervliesrijst en tomatensalade Zie salades.
Maak de venkelknollen schoon, snijdt de stengels eraf en bewaar het groen eventueel voor de garnering. Snijdt de venkelknollen elk in 8 delen en kook de venkel in klein laagje water in ca. 20 minuten gaar. Uit laten lekken en droog deppen.
Snipper het sjalotje en bak dit samen met de gekookte venkelpartjes al omscheppend een minuut of drie op matig vuur in de roomboter. Voeg de soep toe en breng nu het geheel aan de kook.
Leg de forellen in het vocht in de pan en breng het weer naar kookpunt en zet dan het vuur laag en laat de forellen op laag vuur een minuut of vijftien gaar sudderen.
Neem nu de forellen uit de pan (met schuimspaan bv.) en leg deze op een warme schaal.
Roer nu de zure room door de venkelsaus, even goed doorroeren en doorverwarmen en schep nu de saus over de forellen in de ander schaal. Garneer met groen van venkelknollen of peterselie.
Serveer met zilvervliesrijst (gekookt volgens gebruiksaanwijzing) en als extra beetgaar gekookte worteltjes (of ander groente naar eigen smaak) en tomatensalade erbij. Zie salades.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Forel met venkelsaus"