Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: haring ovenschotel met andijvie en bietensalade
  • 1,5 kg. Aardappelen (biologisch)
  • 4-6 zoute haringen
  • olijfolie
  • klontje roomboter zonder zout
  • 2 uien
  • 2 eetlepels kappertjes
  • paneermeel
  • extra nodig: ovenschaal
  • voor salade: gekookte bietjes en uien. Zie salades.
Bereiding:
Schil de aardappels en snijdt ze in dunne plakjes
Kook de plakjes aardappel beetgaar in niet teveel water, giet deze af en dep ze droog met een schone theedoek.
Fruit de gesnipperde uien in de olijfolie ca. 3 minuten.
Boter ovenschaal licht in en begin met een laagje aardappelschijfjes.
Daarop een laag van de kleingesneden zoute haringen met het uienmengsel vermengd
Daaroverheen een laag kappertjes
Het geheel weer afdekken met een laagje aardappelschijfjes.
Smelt wat roomboter (niet teveel) en schenk dat over de aardappelen en daaroverheen een klein laagje paneermeel (zelfmaken van volkoren beschuit bv.)
Bak de schotel goudbruin in ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden C.
Kook de andijvie in niet al teveel water beetgaar. Kruimel er wat gemalen volkorenbeschuit doorheen.
Serveer alles met een bietensalade. Zie salades.
 



 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Haring als ovenschotel"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>