Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: paling in het groen
  • 1 kilo schoongemaakte stoofaal (vraag uw visboer van te voren of ga naar een vissersplaats waar paling/stoofaal vers te krijgen is)
  • 50 gram verse peterselie
  • 50 gram verse kervel
  • 50 gram verse zuring
  • 25 gram verse dragon
  • 4 blaadjes verse salie
  • theelepel verse tijm
  • 50 gram roomboter zonder zout
  • 1 laurierblad
  • zeezout en peper
  • ½ dl. witte wijn
  • allesbinder
  • 2 eierdooiers
  • sap van een ½ citroen
  • Extra: ovenfrietjes (niet echt Houtsmuller, maar voor een keer mag dit wel)
  • Extra: gemengde salade. Zie salades
Bereiding
Snijdt de goedgewassen paling/stoofaal in stukjes van ongeveer 5 cm.
Was de verse kruiden, droog ze en hak ze fijn.
Smelt de boter in een diepe pan zonder dat die bruin wordt.
Voeg de kruiden, een snufje zout en een snufje peper toe en laat de kruiden 1 minuut slinken in de hete boter. Roer de stukjes paling erdoor. Voeg vervolgens de wijn toe, breng alles aan de kook en laat de paling zonder deksel op de pan in ongeveer 10 minuten zachtjes kokend gaar worden.
Schep de stukjes paling uit de pan in een diepe schaal. Voeg aan het overgebleven vocht wat allesbinder toe totdat een lichtgebonden saus ontstaat. Roer de eierdooiers los en meng ze met een beetje van de warme saus. Voeg nu het mengsel al roerend aan de warme saus toe. (saus mag niet meer koken).
Breng op smaak met wat citroensap en eventueel nog wat zout en/of peper. Niet teveel want dat bederft de zachte smaak van de kruiden.
Serveer de warme saus over de stukjes paling en serveer alles met frietjes uit de oven en een gemengde salade. Zie salades.


 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Paling in het groen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Ansjovis met knolselderij >> Forel met venkel en champignons >> Forel met venkelsaus >> Forel met verse pasta en spinaziepesto >> Forel gevuld en met amandelsaus >> Forelfilet met pasta en spinazie >> Forel, op oosterse wijze >> Forel met venkel >> Forel, gevuld >> Forelfilet met limoen , sesam >>