Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: paling in het groen
Snijdt de goedgewassen paling/stoofaal in stukjes van ongeveer 5 cm.
Was de verse kruiden, droog ze en hak ze fijn.
Smelt de boter in een diepe pan zonder dat die bruin wordt.
Voeg de kruiden, een snufje zout en een snufje peper toe en laat de kruiden 1 minuut slinken in de hete boter. Roer de stukjes paling erdoor. Voeg vervolgens de wijn toe, breng alles aan de kook en laat de paling zonder deksel op de pan in ongeveer 10 minuten zachtjes kokend gaar worden.
Schep de stukjes paling uit de pan in een diepe schaal. Voeg aan het overgebleven vocht wat allesbinder toe totdat een lichtgebonden saus ontstaat. Roer de eierdooiers los en meng ze met een beetje van de warme saus. Voeg nu het mengsel al roerend aan de warme saus toe. (saus mag niet meer koken).
Breng op smaak met wat citroensap en eventueel nog wat zout en/of peper. Niet teveel want dat bederft de zachte smaak van de kruiden.
Serveer de warme saus over de stukjes paling en serveer alles met frietjes uit de oven en een gemengde salade. Zie salades.
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Ingrediënten: paling in het groen
- 1 kilo schoongemaakte stoofaal (vraag uw visboer van te voren of ga naar een vissersplaats waar paling/stoofaal vers te krijgen is)
- 50 gram verse peterselie
- 50 gram verse kervel
- 50 gram verse zuring
- 25 gram verse dragon
- 4 blaadjes verse salie
- theelepel verse tijm
- 50 gram roomboter zonder zout
- 1 laurierblad
- zeezout en peper
- ½ dl. witte wijn
- allesbinder
- 2 eierdooiers
- sap van een ½ citroen
- Extra: ovenfrietjes (niet echt Houtsmuller, maar voor een keer mag dit wel)
- Extra: gemengde salade. Zie salades
Snijdt de goedgewassen paling/stoofaal in stukjes van ongeveer 5 cm.
Was de verse kruiden, droog ze en hak ze fijn.
Smelt de boter in een diepe pan zonder dat die bruin wordt.
Voeg de kruiden, een snufje zout en een snufje peper toe en laat de kruiden 1 minuut slinken in de hete boter. Roer de stukjes paling erdoor. Voeg vervolgens de wijn toe, breng alles aan de kook en laat de paling zonder deksel op de pan in ongeveer 10 minuten zachtjes kokend gaar worden.
Schep de stukjes paling uit de pan in een diepe schaal. Voeg aan het overgebleven vocht wat allesbinder toe totdat een lichtgebonden saus ontstaat. Roer de eierdooiers los en meng ze met een beetje van de warme saus. Voeg nu het mengsel al roerend aan de warme saus toe. (saus mag niet meer koken).
Breng op smaak met wat citroensap en eventueel nog wat zout en/of peper. Niet teveel want dat bederft de zachte smaak van de kruiden.
Serveer de warme saus over de stukjes paling en serveer alles met frietjes uit de oven en een gemengde salade. Zie salades.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Paling in het groen"