Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Aangepast naar een recept uit Allerhande
Ingrediënten: gebakken roodbaars met gesmoorde zeekraal
Bereiding:
Kook de krielaardappeltjes in weinig water gaar
Meng de zeer fijn geperste knoflook met de kurkumapoeder (of kerrie) en smeer daarmee de roodbaarsfilets in.
Bak de filets aan beide kanten aan op een matig vuur in de olijfolie, voeg de stukgesneden tomaten toe en laat de filets in een minuut of 8-10 gaar worden.
Smoor ondertussen in een andere pan de zeekraal in de olijfolie een minuut of twee. Voeg de witte wijn toe en laat nog een paar minuten meesmoren.
Serveer de filets naast de krielaardappeltjes en leg op de filets een bedje van zeekraal. Kan er ook naast natuurlijk en serveer er een wortelsalade naast. Zie salades.
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Aangepast naar een recept uit Allerhande
Ingrediënten: gebakken roodbaars met gesmoorde zeekraal
- Olijfolie met klontje boter voor bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- 4 roodbaarsfilets (vraag aan uw visboer mooie filets voor u te maken)
- zeekraal voor vier personen
- 2 eetlepels droge witte wijn
- 2 teentjes zeer fijn geperste knoflook
- 3 tomaten in stukken gesneden
- kerrie of kurkuma poeder
- krielaardappeltjes voor vier personen
Bereiding:
Kook de krielaardappeltjes in weinig water gaar
Meng de zeer fijn geperste knoflook met de kurkumapoeder (of kerrie) en smeer daarmee de roodbaarsfilets in.
Bak de filets aan beide kanten aan op een matig vuur in de olijfolie, voeg de stukgesneden tomaten toe en laat de filets in een minuut of 8-10 gaar worden.
Smoor ondertussen in een andere pan de zeekraal in de olijfolie een minuut of twee. Voeg de witte wijn toe en laat nog een paar minuten meesmoren.
Serveer de filets naast de krielaardappeltjes en leg op de filets een bedje van zeekraal. Kan er ook naast natuurlijk en serveer er een wortelsalade naast. Zie salades.
Gerelateerde artikelen
- Ansjovis met knolselderij
- Forel met venkel en champignons
- Forel met venkelsaus
- Forel met verse pasta en spinaziepesto
- Forel gevuld en met amandelsaus
- Forelfilet met pasta en spinazie
- Forel, op oosterse wijze
- Forel met venkel
- Forel, gevuld
- Forelfilet met limoen , sesam en Spaanse peper
- Haring in dillesaus
- Haring, Mexicaans
- Haring als ovenschotel
- Heilbot uit de oven
- Heilbot met knolselderijpuree
- Kabeljauwfilet met koriandersaus
- Kabeljauw met roomsaus en spinazie
- Kabeljauw met Mediterrane groenten
- Makreel, gestoofd met prei
- Makreel met munt
- Makreeltartaartjes met gestoomde broccoli
- Makreelpakketjes met fijne groenten
- Makreel, stoofpotje met kappertjessaus
- Makreelballetjes met mie en roerbakgroenten
- Makreel, gestoofd met kruidenboter
- Makreel met courgette
- Makreel gevuld en onder de grill of op de barbeque
- Oesters op een bedje van spinazie
- Paling in het groen
- Pangafilet in een groen jasje uit de stoompan
- Poon met saffraanrijst
- Poon met broccoli en kerrierijst
- Poon, een heerlijk visrecept
- Rode mullen met saffraansaus
- Roodbaars met zeekraal
- Roodbaars met asperges
- Roodbaars met Griekse Yoghurt
- Sardines op zijn Grieks
- Snoekbaars uit de oven met risotto van wilde rijst of gepofte aardappel
- Scholrolletjes met lentegroenten en kappertjessaus en verse zeekraal
- Tarbot met pasta
- Tarbot met olijven en tijmsaus en nieuwe aardappels
- Tonijn met sesam en avocadosalade
- Tonijn met tomatensaus en olijven
- Tonijn met ananas
- Visragout met spinazie
- Vis met paprika en tauge
- Wijting op z'n Italiaans
- Waterzooi van vis met zwarte noedels
- Zeebaars met tahin/tomatensaus uit de oven
- Zeeduivel, gestoofd
- Zeebaars met ratatouille
- Zeeduivel met saffraanmayonaise
- Zeewolf gepocheerd op bedje van courgette en veldsla met krielaardappeltjes
- Zalm met een aardappelkorstje, overschotel
- Zalmmoot in folie met saffraanrijst
- Zalm. Koud met avocado en basilicumdressing
- Zalmlasagnaschotel
- Zalmfilet met romige sinaasappelsaus
- Zalmfilet met rijst en spinazie
- Zalm met miso en limoen
- Zalm uit de oven
- Zalm met tagliatelli
- Zalm met pannenkoeken en groentencocktail vooraf
- Zalm uit de oven met asperges
- Zalmforel in wittewijnsaus
- Zalm met groentenspies en tomatensaus
- Zeewolf met groenten
- Zeewolf met venkel
- Zeewolf met waterzooi en zuring
- Zeeduivel satè met kruidige eigengemaakte satesaus
- Vis, recepten voor gevarieerde maaltijden met vis
Plaats een reactie ...
Reageer op "Roodbaars met zeekraal"