4 september 2014

STA OP TEGEN KANKER. Steun kanker-actueel voor meer wetenschappelijk onderzoek naar niet-toxische middelen en behandelingen.

Afgelopen week was ik op bezoek bij Antoon en het is fantastisch om te zien hoe goed het met hem gaat. Hij zwemt nog steeds enkele dagen per week 800 tot 1000 meter. Fietst nog veel, enz. Afgelopen week was zijn IGM gedaald naar 20 na 4 chemokuren (DRC, dexamethason-Rituxan-cyclofosfamide). Mooi nieuws dus. https://kanker-actueel.nl/NL/antoon-heeft-20072008-een-lichte-chemo-chlorambucil-leukoran-gehad-nu-gaat-het-erg-goed-met-hem-en-hij-leeft-als-een-mens-zonder-kanker.html

En zelf ben ik 64 jaar geworden. ca. 20 jaar geleden ongeneeslijke kanker en nu beiden nog steeds in leven met uitstekende kwaliteit van leven.

Dat kan toch geen toeval meer zijn? Deze week is de collecteweek van het KWF. Zelden of nooit ondersteunen zij onderzoek naar aanvullende niet-toxische middelen en behandelingen. Misschien kunt u dit jaar ons eens ondersteunen? Bv. voor de PANFIRE studie:

https://kanker-actueel.nl/NL/sta-op-tegen-kanker-steun-kanker-actueel-voor-meer-wetenschappelijk-onderzoek-naar-niet-toxische-middelen-en-behandelingen.html die zo goed verloopt dat het VUmc uitbreiding wil van de studie.

Deze actie brengt ongetwijfeld ook dit jaar weer het nodige geld.

Dat is fijn voor deze Goede Doelen Organisatie, maar wat alleen niet zo duidelijk blijkt, is waaraan de ontvangen gelden uiteindelijk besteed worden. Uit recente publicaties blijkt dat er weinig transparantie is over de besteding van de donateursgelden. Waarbij het KWF zelden of nooit geld beschikbaar stelt voor studies naar niet-toxische aanvullende middelen en niet invasieve behandelingen.

Een ander voorbeeld van weinig transparantie is de recente heisa over Coen van Veenendaal, de oprichter van Alpe d'Huzes waarbij het KWF een wel zeer dubieuze rol speelde. Lees maar hier: https://kanker-actueel.nl/NL/alpe-huzes-geld-blijft-ongebruikt-voor-wetenschappelijk-onderzoek.html

Of denk ook eens aan het laatste KWF symposium, hoe daar werd omgegaan met de waarheid: lees maar hier: https://kanker-actueel.nl/NL/open-vraag-aan-nieuwsuur-twan-huys-over-leugens-van-kwf-over-protonenbestraling-en-personalised-medicin-op-symposium-van-1-oktober-2013.html

En afgelopen weken kwam nog naar buiten dat ca. 1500 Goede Doelen Organisaties niet voldeden aan de eisen van de ANBI: http://nos.nl/artikel/596487-goede-doelen-onder-vuur.html

Bij onze Stichting Gezondheid Actueel die via de website kanker-actueel mensen met kanker probeert te informeren over de nieuwste ontwikkelingen binnen de oncologie, is hier geen enkele onduidelijkheid over. Ook wij zijn gecontroleerd door de belastingdienst over ANBI (http://www.belastingdienst.nl/wps/wcm/connect/bldcontentnl/belastingdienst/zakelijk/bijzondere_regelingen/goede_doelen/algemeen_nut_beogende_instellingen/aan_welke_voorwaarden_moet_een_anbi_voldoen/

en hebben voor 100% onze ANBI status behouden zonder 1 punt van kritiek. Wij besteden als Stichting namelijk al jarenlang meer dan 95% van onze ontvangen donaties aan het verstrekken van informatie ten behoeve van de ca. 150.000 lezers per maand ( waarvan meer dan 70% unieke) en dat met een jaarbudget van nog geen € 50.000!! Dat is wel in schrille tegenstelling met andere Goede Doelen organisaties, die vaak een begroting hebben van vele miljoenen. Het KWF van honderden miljoenen per jaar.

Wat wij u nu vragen is ook aan ons te denken als u een donatie overweegt voor een Goede Doelen organisatie. Alles wat we extra krijgen bovenop ons nodige jaarbudget - ca. € 50.000,-- om online te blijven met kanker-actueel.nl,  zullen we besteden aan in eerste instantie een studie in het VUmc.
Op initiatief van Kees, onze webmaster, wordt naast enkele studies naar een niet invasieve ablatietechniek met de nanoknife een extra studie naar voedingstatus en voedinginterventie bij inoperabele alvleesklierkanker uitgevoerd. Dus naast de effecten van de nanoknife wordt onderzocht wat het effect is van een voedingstatus en voedinginterventie gedurende minimaal 1 jaar bij die patiënten die deelnemen aan de PANFIRE studie. Zie studieprotocol: http://www.trialregister.nl/trialreg/admin/rctview.asp?TC=4230

Samen met Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker, willen wij deze voedingstudie financieren via een vorm van crowdfunding, dus met hulp van u. Later zullen we hier nog meer samen met het SNFK over naar buiten brengen uiteraard.

Steun ons met een kleine bijdrage, enwordt daarmee donateur van Stichting Gezondheid actueel. En mocht u willen dat uw geld alleen aan de PANFIRE plus voedingstudie in het VUmc wordt besteed vermeld dan bij uw storting het woord VUmc studie. Wij beloven u dat wij uw donatie voor 100% door zullen storten op een aparte rekening die het NFtK - Stichting Nationaal Fonds tegen Kanker daarvoor zal openen. In alle gevallen blijft u recht houden op de eventuele aftrek bij uw belastingaangfite i.v.m. onze ANBI status. Ook geldt dit voor mensen uit België bv.

We hopen wel dat u ook aan ons denkt en niet alleen aan die VUmc studie want ook wij willen nog wel enkele jaren vooruit met onze website kanker-actueel en hebben daar ook geld voor nodig. Want met 150.000 lezers per maand van artikelen op onze website blijkt er een enorme behoefte aan onze informatie te zijn. Met zulke aantallen moeten we toch moeiteloos onze website online kunnen houden en studies naar niet toxische stoffen en niet invasieve behandelingen kunnen mede financieren? Zie ook hier: https://kanker-actueel.nl/NL/diagnose-kanker-wat-nu-het-e-book.html waar wij voor staan en wat wij voor u kunnen en willen doen.  

Onze rekening: IBAN NL79 RABO 0372931138 ten name van Stichting  Gezondheid Actueel


Onze voorkeur gaat uit naar betaling met iDEAL

Bij voorbaat hartelijk dank.
 
Het bestuur van Stichting Gezondheid Actueel


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "STA OP TEGEN KANKER. Steun kanker-actueel voor meer wetenschappelijk onderzoek naar niet-toxische middelen en behandelingen"

  • Vlindertje :
    Het lijkt me heel goed om jullie te steunen en niet het KWF. Hoewel alle vrijwilligers die voor KWF werken hier natuurlijk niets mee te maken hebben. Maar de organisatie ansich is zo verweven met de farmaceutische industrie en onderliggende financiële belangen van de academische ziekenhuizen dat ik daar nooit meer geld aan zal geven. Zij horen er voor patiënten te zijn maar niet dus!!!!!

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Nieuwsbrief van 22 mei 2024 >> Nieuwsbrief van 21 april 2024 >> Nieuwsbrief van 21 maart 2024 >> Nieuwsbrief van 17 februari >> Nieuwsbrief van 18 januari >> Nieuwsbrief van 22 december >> Nieuwsbrief van 25 november >> Nieuwsbrief van 26 oktober >> Nieuwsbrief van 30 september >> Nieuwsbrief van 30 augustus >>