Aangepast recept uit de TIP

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet

In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten aardappel-erwtensoep met broccoli:
  • 1 kleine kip van ongeveer 1 kg. (liefst biologisch of scharrel)
  • tamari of shoyu
  • 5 peperkorrels geplet
  • stukje foelie
  • 5 takjes bladselderij
  • 1 grote ui in stukken gesneden
  • 500 gram aardappels (biologisch) grof gesneden
  • 500 gram diepvriesdoperwten
  • 500 gram broccoli in roosjes gesneden
  • 2 preien, in ringen gesneden
Bereiding:
Breng de kip in ruim water aan de kook op zacht vuur.
Voeg toe: een scheutje tamari, de peperkorrels,foelie, selderij en de ui.
Laat deze bouillon ongeveer 45 minuten zachtjes trekken met deksel schuin op de pan.
Zeef de bouillon, schenk deze terug in de pan en voeg de aardappels en doperwten toe. Kook daarna nog ongeveer 20 minuten op zacht vuur.
Haal ondertussen het kippenvlees van de botten en snij het vlees ikn kleine stukjes.
Pureer de soep, voeg de broccoli en preiringen toe en kook nog een klene tien minuten op zacht vuur.
Voeg op het laatste het kippenvlees toe en warm dit even mee.
Breng de soep op smaak met tamari of shoyu

Serveer met meergranenbrood of volkoren stokbrood en een groene salade. Zie salades.

Omdat het Houtsmullerdieet in principe geen vlees voorschrijft, maar wel incidenteel een keer gevogelte, kan diegene met kanker zich beperken tot niet teveel stukjes vlees en de meeste kip overlaten aan de anderen die meeëten.



 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Erwten-aardappelsoep"


Gerelateerde artikelen