Terug naar overzicht weekrecepten

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.


Ingrediënten: Pompoensoep (6 personen) (Maaltijdsoep)
 

  • 1 pompoen circa 1,5 pond
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • enkele knoflooktenen
  • eetlepel roomboter (zonder zout)
  • verse koriander
  • theelepel tijm
  • theelepel venkelzaad
  • 3 dl magere melk
  • 7 dl bouillon (zelf getrokken liefst)
  • scheutje olijfolie om te bakken (geen extra vierge, zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • peper en tamari of shoyu
  • eventueel plakjes jonge kaas

Bereiding:
Schil de pompoen. Gooi de zaden en draden weg en hak de pompoen in kleine stukjes.
Bak de ui zachtjes tot goudgele kleur en voeg geperste knoflook, tijm en venkelzaad toe.
Voeg daarna de pompoenblokjes toe met wat peper en tamari of shoyu naar smaak.
Circa vijf minuten het mengsel even lekker laten stoven.
Voeg daarna de melk en bouillon toe en laat de soep lekker lang trekken tot er een zachte massa ontstaat.
Tussendoor enkele malen roeren.
Ondertussen de courgette in blokjes snijden en kort in de olijfolie aanbakken.
De soepmassa kun je pureren of als de soep toch al lekker een zachte massa is geworden ook zo eten.
Breng op smaak met tamari en/of shoyu en peper en vers geknipte koriander eroverheen bij opdienen.
Serveer met bruinstokbrood of plakken meergranenbrood en fruitsalade van seizoensfruit. Brood eventueel dun belegd met jonge kaas of bv. tahin met appelstroop zonder toevoegingen.



 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Pompoensoep - maaltijdsoep voor 6 personen"


Gerelateerde artikelen