Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet

In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld

Ingrediënten bonen/bietensoep:
  • 300 gram cannellinibonen, een nacht in water geweekt (o.a. bij natuurwinkel te koop)
  • 400 gram gekookte bietjes, ontveld en klein gesneden
  • 4 knoflookteentjes geperst
  • 2 eetlepels rozemarijn
  • olijfolie
  • 20 zwarte olijven zonder pit, gevierendeeld
  • 150 gram grove vermicelli
  • tamari of shoyu en peper
  • 100 gram parmezaanse kaas (geraspt)
  • volkoren stokbrood en gemengde salade (zie salades)
Bereiding:
Kook de geweekte bonen met 1 eetlepel rozemarijn en wat tamari of shoyu ongeveer 2 uur op zacht vuur.
Voeg de bieten toe.
Bak de knoflook met de rest van de rozemarijn in de olijfolie goudbruin, voeg de olijven toe en bak die kort mee.
Haal dit mengsel van het vuur en pureer de massa en voeg deze toe aan de soep.
Laat op het laatst de vermicelli nog tien minuten meekoken en breng op smaak met tamari of shoyu en peper.
Serveer met parmezaanse kaas erover gestrooid en warm volkoren stokbrood uit de oven en een gemengde salade. (zie salades)



 

Plaats een reactie ...

Reageer op "Bonen-bietensoep"


Gerelateerde artikelen