In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.
Recept uit Smaakmakend
Ingrediënten lentesoep:
- 4 lenteuitjes
- olijfolie met klontje roomboter om te bakken (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
- 5 eetlepels geknipte dille
- 1 liter kruiden- of groentenbouillon
- 2 eetlepels snelkookrijst (zilvervlies)
- 1 grote citroen
- 2 eierdooiers
- versgemalen peper en scheutje tamari of shoyu
Bereiding lentesoep:
Lenteuitjes schonmaken en in dunne ringen snijden
Fruit de uitjes en roer daarna de dille erdoor.
Bouillon toevoegen en daarin de rijst ongeveer tien minuten zachtjes laten koken.
Citroen uitpersen. Eierdooiers loskloppen met citroensap en ca. 1 dl. van de hete soep.
Eiermengels al kloppend bij de soep gieten. Soep net aan de kook brengen en al roerend binden. Breng op smaak met wat tamri of shoyu en wat peper. Roer de rest van de dille door de soep.
Gerelateerde artikelen
- Broccolisoep met paprika
- Bonen-bietensoep
- Bieten-bessensoep
- Bruine bonensoep
- Broccolisoep
- Erwtensoep vegetarisch
- Erwten-aardappelsoep
- Gazpacho, koude tomatensoep
- Gazpacho van bietjes en tomaten en warme ananas met honing na
- Groentensoep, Mediteraan
- Groentensoep, koud met tahin en ei
- Groentensoep, met Thaise pesto en tofugehakt
- Groentensoep. Maaltijdsoep voor 6 personen
- Groentensoep, Italiaanse maaltijdsoep
- Linzensoep voor 6 tot 8 personen
- Linzensoep, Turkse rode linzensoep
- Lentesoep
- Pompoensoep - maaltijdsoep voor 6 personen
- Pompoensoep
- Ratatouillesoep
- Slasoep met groene kruiden
- Tomatensoep uit de Kempen, maaltijdsoep
- Tomatensoep met kwark
- Uiensoep, Frans
- Vissoep, Mediteraan
- Vissoep, uit Bretagne
- Vissoep, als maaltijdsoep
- Waterkerssoep
- Wintersoep met gort
- Soepen, een overzicht van recepten voor gevarieerde vegetarische soepen
Plaats een reactie ...
Reageer op "Lentesoep"