Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet

Ingrediënten : - Soep van waterkers
 

- Soep van waterkers 
Een buitengewoon simpele en verrassend lekkere, pittige en frisse soep.

Nodig voor twee:
- 1 zakje waterkers (in het koelvak van de gezonde winkel)
- 2 tenen knoflook
- 1 ui of 2 of 3 sjalotten
- bouillonblokje
- 1 flinke eetlepel ongebleekte bloem of volkorenmeel
- olijfolie
- versgemalen peper

1. Verhit de olijfolie in een pan met dikke bodem. Fruit de ui tot die zacht is. 
2. Strooi dan bloem of meel over de ui, bak even mee en blus af met een scheutje koud water. Laat koken, doe beetje bij beetje meer water erbij, blijf goed roeren tot het mengsel glad is en licht gebonden. Laat zachtjes doorsudderen.
3. Was de waterkers en hak heel fijn. Doe een half bouillonblokje bij de soep en pers een knoflookteen erboven uit. Laat nog even sudderen. Voeg dan de waterkers toe en peper. Ga met de staafmixer op de hoogste stand heel even door de soep (wie geen staafmixer heeft, laat dit achterwege, de soep wordt er wat romiger van). 
4. Maak op smaak af: roer, proef en voeg eventueel de andere helft van het bouillonblokje of wat zout toe.

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Waterkerssoep"


Gerelateerde artikelen