Terug naar overzicht weekrecepten

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
 

Ingrediënten: slasoep met groene kruiden

    • 2 teentjes knoflook fijngeperst
    • 2 eetlepels olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
    • 150 gram verse groene kruiden, kervel, basilicum, selderij, peterselie 
    • 1 grote ui  
    • 1/2 krop ijsbergsla 
    • 2 blokjes tuinkruidenbouillon 
    • 1oo gam verse kaas met bieslook en ui
    • drie druppels tabasco 
    • Extra: meergranenbrood uit de oven of bv. bruin stokbrood 

Bereiding:
Maak de kruiden schoon, p;luk de blaadjes en snijdt ze grof in stukken. Snijdt de ui klein en fruit deze in de olijfolie enkele minuten op matig vuur. Scheur de ijsbergsla in stukken en was deze goed. Bak de helft van de sla 2 minuten mee met de ui. Giet nu 750 ml. water toe, verkruimel de bouillonblokjes en veog deze toe aan het water en breng de soep aan de kook. Zodra deze kookt voegt u de kaas toe en de helft van de kruiden. Breng opnieuw aan de kook , direct daarna van het vuur afhalen en pureer daarna de soep met een staafmixer.  Garneer de soep met de ander helft van de ijsbrgsla en de overgebleven kruiden

Serveer de soep met warm bruin stokbrood of meergranenbrood uit de oven.


 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Slasoep met groene kruiden"


Gerelateerde artikelen