Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij

 
Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Gazpacho, koude tomaten/bietensoep
 

  • 750 gram rijpe zoete tomaten (liefst biologisch is smaak beter)
  • 350 gram gekookte bietjes, geschild en in blokjes gesneden
  • 1 groene paprika in reepjes gesneden
  • 3/4 van een komkommer geschild en in plakjes gesneden
  • 2,5 eetlepel olijfolie extra vierge 
  • 2 teentjes knoflook erg fijn geperst
  • 2 sneden oud brood zonder korst (volkoren)
  •  snufje zeezout naar behoefte
  • tabasco
  • peper
  • 2 eetlepels rode wijnazijn
  • Extra: meergranen brood 

Bereiding:
Pureer alle groenten met de knoflook en het verkruimelde brood tot een zo glad mogelijke massa. Breng het geheel op smaak met wijnazijn, olijfolie , zeezout en versgemalen peper.  Op smaak afmaken eventueel met een scheutje tabasco.
De soep koud wegzetten en serveren met warme plakken meergranen brood belegd met mozarella of geitenkaas.

Toetje: gebakken ananas met honing/kruidensaus
ingrediënten:
 

  • 1 kleine ananas
  • 1 theelepel roomboter (ongezouten)
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 3 eetlepels vloeibare honing

Bereiding gebakken ananas:
Ananas in lengte in 4 parten snijden. Harde kern eruit halen.
In koekenpan roomboter verhitten en de ananasdelen om en om ca. tien minuten bakken op laag vuur. Af en toe keren.
In aparte kom kardemom, piment en honing door elkaar mengen.
Bestrijk daarmee de warme ananas en serveer als toetje.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Gazpacho van bietjes en tomaten en warme ananas met honing na"


Gerelateerde artikelen