Terug naar overzicht weekrecepten

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Turkse rode linzensoep (vegetarische maaltijdsoep 4 personen)


· 300 gr. rode linzen
· 2 uien
· 1 winterwortel
· 4 el. olijfolie extra vierge (Uitgangspunten Houtsmullerdieet )
· 1,25 l. groentebouillon
· 2,5 dl. magere melk
· tamari/shoyu
· versgemalen peper
· 2 el citroensap
· 1 tl paprikapoeder
· 50 gr. roomboter zonder zout
· meergranenbrood uit de oven

Extra: fruitsalade naar eigen smaak

Bereiding:
Spoel de linzen in een zeef of vergiet af onder koud water. Pel de uien en snipper ze. Schrap de wortel en snijd deze in blokjes.

Verhit de olijfolie in een soeppan. Fruit hierin de ui en laat de wortel 5 min. meesmoren. Voeg er de uitgelekte linzen en de bouillon aan toe. Breng de soep aan de kook, roer af en toe en kook zachtjes 25 à 30 min. Roer de melk erdoor en maak de soep op smaak met scheutje tamari/shoyu, peper en citroensap. Meng de paprikapoeder door de boter en presenteer deze bij warme meergranenbrood en serveer als extra een fruitsalade naar eigen smaak.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Linzensoep, Turkse rode linzensoep"


Gerelateerde artikelen