Kanker Actueel maakt gebruik van cookies om ons websiteverkeer te analyseren om u een optimale bezoekerservaring te bieden. Bovendien plaatsen adverteerders tracking cookies om u gepersonaliseerde advertenties te tonen. Door op [OK] te klikken gaat u hiermee akkoord.

Ok
  

Terug naar overzicht weekrecepten

Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
 

Ingrediënten Ratatouillesoep

    • 2 teentjes knoflook fijngeperst
    • olijfolie extra vierge (zie uitgangspunten Houtsmullerdieet)
    • 2 zakken ratatouillemix (400 gram) Of verse kleingesneden groenten natuurlijk: courgette, paprika, ui, wortel en wat lekker is in soep)
    • 2 grote flessen tomatensaus (bv. Gran Italia, liefst zonder toevoegingen)
    • 1 pakje tomatensoep
    • 1 bosje provencaalse kruiden
    • 1 potje witte bonen
    • Extra: meergranenbrood uit de oven of bv. bruin stokbrood 

Bereiding:
Fruit de knoflook een minuutje in de olijfolie.
Voeg de ratatouillegroenten en de provencaalse kruiden, gewassen en kleingesneden toe en roerbak een minuut of vijf.
Meng de tomatensaus met een gelijk deel water en breng dit met de inhoud van het soeppakje aan de kook.
Voeg groentenmengsel en soep dan samen in een grote pan en laat even doorkoken.
Voeg op het eind de witte bonen, uitgelekt en afgespoeld toe. Verwarm even door.

Serveer de soep met warm bruin stokbrood of meergranenbrood uit de oven en met gemengde salade met feta en olijven en zongedroogde tomaten erdoor. 



 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Ratatouillesoep"


Gerelateerde artikelen