Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij

 
Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Gazpacho, koude tomatensoep
 

  • 750 gram rijpe tomaten
  • olijfolie met klontje boter voor bakken
  • 2 teentjes knoflook fijn geperst
  • 1 snee oud brood zonder korst(volkoren)
  • ¼ liter groentebouillon
  • 1 groene paprika
  • 1 komkommer
  • 1 ui kleingesneden
  • peper
  • 1 eetlepel rode wijnazijn
  • Extra: meergranen brood 

Bereiding:
Tomaten goed wassen, in vieren snijden en door een zeef fijnwrijven.
De soepterrine met knoflook inwrijven, daarin het brood kruimelen en overgebleven knoflook en de bouillon toevoegen.
½ Paprika schoonmaken en in stukjes snijden, zo ook 1/2 komkommer schillen.
Zowel de ui, paprika en komkommer fijn raspen en samen met de peper en azijn aan de bouillon toevoegen. Dit mengsel verdunnen met het tomatenmengsel en op smaak afmaken met een scheutje tabasco.
De soep koud wegzetten en serveren met warme plakken meergranen brood belegd met jonge kaas of beleg naar eigen keuze en overgebleven blokjes komkommer en reepjes paprika als salade erbij.

Toetje: gebakken ananas met honing/kruidensaus
ingrediënten:
 

  • 1 kleine ananas
  • 1 theelepel roomboter (ongezouten)
  • 1 theelepel gemalen kardemom
  • 1 theelepel gemalen piment
  • 3 eetlepels vloeibare honing

Bereiding gebakken ananas:
Ananas in lengte in 4 parten snijden. Harde kern eruit halen.
In koekenpan roomboter verhitten en de ananasdelen om en om ca. tien minuten bakken op laag vuur. Af en toe keren.
In aparte kom kardemom, piment en honing door elkaar mengen.
Bestrijk daarmee de warme ananas en serveer als toetje.
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Gazpacho, koude tomatensoep"


Gerelateerde artikelen