Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Ingrediënten: Groentensoep (6 personen) (Maaltijdsoep)
 

Voor 6-8 personen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 grote ui, fijngehakt
  • 3 preien, in dunne plakjes
  • 1 teen knoflook, uitgeperst
  • 1 bos bleekselderij, fijngehakt
  • 4 grote wortelen, in plakjes
  • ½ wittekool, gesnipperd
  • 250 gr. nieuwe aardappelen, in blokjes
  • 1 theelepel verse tijm
  • 1 theelepel verse rozemarijn
  • 2 ¼ liter groentenbouillon
  • 8 middelgrote tomaten, ontveld en fijngehakt
  • of 400 gr. tomaten uit blik, met het vocht, fijngehakt
  • eventueel; 1 eetlepel verse dragon, fijngehakt
  • Tamari en versgemalen peper.
Bereiding:
Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak de ui, prei, knoflook en selderij in 5 minuten lichtbruin. Roer er wortelen, kool, aardappelen, tijm en rozemarijn door. Voeg zoveel bouillon toe dat alles onderstaat en breng het aan de kook. Laat het afgedekt pruttelen tot de groenten gaar zijn; roer en proef af en toe. Roer er de tomaten en eventueel de dragon door, maak op smaak en warm de soep op. Geef er meergranenbrood of warme volkoren broodjes bij. En een salade. (zie salades )
 

 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Groentensoep. Maaltijdsoep voor 6 personen"


Gerelateerde artikelen