Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld
Ingrediënten stevige vissoep:
- Olijfolie extra vierge
- 2 uien fijngehakt
- 1 teentje knoflook fijngehakt
- 6 middelgrote aardappelen, geschild en in stukken gesneden
- 1 dl droge witte wijn
- 1 makreel, schoongemaakt en in stukken, liefst met kop erbij.
- 2 wijtingen schoongemaakt en in stukken gesneden (Vis mag ook 600 gram visfilet zijn van andere vissoorten, maar neem dan wel een vette vis erbij)
- 1 bouquet garni (peterselie, selderij en laurierblad)
- scheutje tamari voor de smaak en wat peper
- 12 rauwe gamba's (event. uit de diepvries?)
- 3 eetlepels fijngesneden peterselie
- 1 dunne prei in ringen gesneden
- Extra: plakken meergranenbrood met witlofsalade Zie salades
Bereiding:
Bak de ui en knoflook al omscheppend glazig in de olijfolie op matig vuur
Voeg de aardappels toe en bak deze een minuutje mee. Voeg n u 11/2 lieter water toe en de wijn en breng alles aan de kook. Ca. 10 minuten laten koken.
Voeg makreel en wijting (met koppen), het bouquet garni toe en breng op smaak met tamari (of desnoods zeezout) en wat peper.
Kook de vis gaar op laag vuur (ca. tien minuten)
Maak intussen de gamba's schoon en verwijder het zwarte rugnerfje.
Neem met een schuimspaan de vis en aardappels uit de soep, verwijder de koppen het bouquet garni. Leg de vis en aardappels op een schaal , bestrooi met 11/2 lepel peterselie en houdt warm door af te dekken.
Voeg prei en gamba's toe aan de bouillon en breng alles aan de kook. Kook deze in drie minuten gaar (gamba's mooi roze)
Bestrooi de soep ook met de rest van de peterselie.
Serveer bouillon, vis en aardappelen of apart van elkaar of giet de bouillon over de vis en aardappelen die je van te overn in een diepe schaal schept. Eet er meergranenbrood en een witlofsalade bij.
Gerelateerde artikelen
- Broccolisoep met paprika
- Bonen-bietensoep
- Bieten-bessensoep
- Bruine bonensoep
- Broccolisoep
- Erwtensoep vegetarisch
- Erwten-aardappelsoep
- Gazpacho, koude tomatensoep
- Gazpacho van bietjes en tomaten en warme ananas met honing na
- Groentensoep, Mediteraan
- Groentensoep, koud met tahin en ei
- Groentensoep, met Thaise pesto en tofugehakt
- Groentensoep. Maaltijdsoep voor 6 personen
- Groentensoep, Italiaanse maaltijdsoep
- Linzensoep voor 6 tot 8 personen
- Linzensoep, Turkse rode linzensoep
- Lentesoep
- Pompoensoep - maaltijdsoep voor 6 personen
- Pompoensoep
- Ratatouillesoep
- Slasoep met groene kruiden
- Tomatensoep uit de Kempen, maaltijdsoep
- Tomatensoep met kwark
- Uiensoep, Frans
- Vissoep, Mediteraan
- Vissoep, uit Bretagne
- Vissoep, als maaltijdsoep
- Waterkerssoep
- Wintersoep met gort
- Soepen, een overzicht van recepten voor gevarieerde vegetarische soepen
Plaats een reactie ...
Reageer op "Vissoep, als maaltijdsoep"