Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.


Ingrediënten: pompoensoep

 

  • een middelgrote pompoen
  • 2-4 preien
  • twee uien
  • twee teentjes knoflook
  • vijf blaadjes laurier (gedroogd)
  • verse koriander
  • kerriepoeder of kurkuma
  • olijfolie extra vierge (uitgangspunten Houtsmullerdieet)
  • tamari of Shoyu
  • stokbrood (bruin) of meergranenbrood
     
  • Bereiding:

    Pompoen dun schillen en in kleine blokjes snijden.
    Pompoenblokjes (net onder water) aan de kook brengen en zachtjes laten koken tot het een dikke massa wordt. Dit duurt wel anderhalf uur.
    Groenten wassen en klein snijden
    Knoflook pellen, daarna persen of klein snijden
    Uien klein snijden
    Uien en prei fruiten in wat olijfolie. Later knoflook toevoegen.
    Kerrie of kurkuma toevoegen (ongeveer twee/drie theelepels, aanpassen naar eigen smaak)
    Schuitje tamari of shoyu toevoegen.

    Als pompoenblokjes massa is geworden uien- en preimengsel toevoegen.
    Laurierblaadjes toevoegen en nog een half uurtje laten pruttelen.
    Eventueel op smaak brengen met tamari/shoyu en kerrie of kurkuma.

    Opdienen met warm stokbrood (meergranenbrood) en tomaten salade Zie salades.

    en geknipte verse koriander in bord.



     

Plaats een reactie ...

Reageer op "Pompoensoep"


Gerelateerde artikelen