Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet
In principe zijn de gerechten voor 4 personen tenzij anders vermeld.

Naar een recept uit de Tip
Ingrediënten: Bretonse vissoep
 

  • Olijfolie met klontje boter voor bakken
  • 2 klein gesneden uien
  • 2 teentjes knoflook fijngeperst
  • 6 middelgrote aardappelen, vastkokend en in stukken gesneden.
  • 1 dl. droge witte wijn
  • 1 makreel, schoongemaakt en in stukken gesneden, maar met de kop erbij
  • 2 wijtingen, schoongemaakt en in stukken gesneden, maar met de koppen erbij
  • 1 bouquet garni (peterselie, selderij, laurierblad)
  • tamari of shoyu en peper
  • 12 rauwe gamba's (bv. uit diepvries)
  • 3 eetlepels peterselie
  • 1 dunne prei , in ringen gesneden

Bereiding:
Bak de ui en knoflook in de olijfolie met klontje boter op matig vuur een minuut of drie.
Voeg de kleingesneden aardappels toe en bak die 1 minuut mee
Voeg 11/4 liter water toe en de wijn en kook alles ongeveer 10 minuten.
Voeg de makreel en wijting toe, het bopuquet garni en een eetlepel tamari of shoyu en wat peper en laat alles op matig vuur lekker doorkoken. Tot de vis gaar is, maar moet niet van de graat afvallen.
Maak intussen de gamba's schoon en verwijder zwarte rugnerfje. Neem de vis en de aardappels met een schuimspaan uit de bouillon, verwijder de koppen en het bouquet garn.
Leg de visstukken en de aardappels op een schaal, bestrooi met de peterselie en houdt het warm.
Voeg de prei en de gamba's toe aan de bouillon en breng alles weer aan de kook. Ongeveer drie minuten koken tot de gamba's gaar zijn. (mooi roze) En bestrooi de soep ook met wat peterselie.

Serveer de soep en de vis en aardappelen apart met meergranenbrood erbij en een fruitsalade naar eigen keuze. Zie salades.


 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Vissoep, uit Bretagne"


Gerelateerde artikelen