Dit gerecht is gebaseerd op de uitgangspunten van het Houtsmullerdieet. Zie beschrijving daarvan bij Uitgangspunten Houtsmullerdieet en/of pagina Houtsmullerdieet

Gebruik bij voorkeur biologische producten

Ingrediënten: Toscaanse groentensoep (maaltijdsoep voor 4 - 6 personen)  Aangepast uit de volkskrant


  • olijfolie extra vierge
  • 50 g gedroogde funghi porcini (cèpes, eekhoorntjesbrood)
  • 2 uien
  • 5 stengels bleekselderij
  • 5 worteltjes (grof gehakt)
  • 2 tenen knoflook, geplet
  • 5 gepelde tomaten uit blik, in stukjes
  • 4 groentenbouillonblokjes (paddestoelensmaak als u dat kunt vinden)
  • 8 sneden oud Ciabattabrood,
  • 6 scharreleieren
  • geraspte pecorino of parmigiano

Bereiding:

Week de paddestoelen een half uur in 2 à 3 dl heet water. Bak de ui, selderij, wortel en knoflook aan in een scheut olijfolie. Voeg de paddestoelen en de tomaten toe. Doe het weekvocht via een zeefje in een ander bakje zodat de zanderigheid achterblijft. Giet het weekvocht en een liter water in de pan, voeg de bouillonblokjes toe en kook 15 minuten.
Rooster in de oven de sneden brood goed droog en goudbruin. Roer de eieren met de kaas los in een soepterrine. Schenk er de hete soep op, roer en serveer. Soep met zeezout en versgemalen peper op smaak brengen.Bestrijk het warme brood met teentje knoflook en druppel er ruim olijfolie op.  Schenk aan tafel in elk bord ook een straaltje olijfolie.  Soep serveren met rest van kaas en knoflookciabatta en een verse tomatensalade..
 
 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Groentensoep, Italiaanse maaltijdsoep"


Gerelateerde artikelen