Birgit kreeg bij de doen van een vruchtbaarheidstest te horen dat zij eierstokkanker had. En al uitgezaaid in o.a. buikvlies. Wat volgden waren 2 jaar van intensieve behandelingen maar op 27 april 2022 is Birgit overleden.

Hieronder kort verslag van mij wat ik me herinner van afgelopen twee jaar maar in deze PDF staat een memoriam in de Tubantia met ook een prachtige foto van Birgit: Artikel Birgit 07-05-2022

10 juli 2022:

In de zomer van 2020 gingen Birgit en Kas naar het ziekenhuis om een vruchtbaarheidstest te doen. Tot hun verbijstering kregen zij te horen dat Birgit uitgezaaide eierstokkanker had.  Een vorm van kanker die op zo'n jonge leeftijd een slechte prognose heeft, zeker als het al is uitgezaaid. 
Birgit (en Kas) liet de moed niet zakken en inherent aan haar karakter ging ze vol voor de behandelingen. Waarbij de eerste chemokuren aansloegen en moed gaven. Maar later werd de kanker toch weer progressief. Zo progressief dat de oncoloog al in 2021 praatte over stoppen en een hele korte levensverwachting. Voorjaar 2021 kwam ik via Joge (Stichting Overleven) en Birgit haar vader Jan in contact met Birgit en Kas. We zijn met Birgit en Kas en haar ouders op consult geweest naar prof. dr. Janssens in Hasselt. Birgit zocht alle mogelijke ondersteuning (o.a. hyperthermie, voedingsupplementen) en ondanks dat ze lichamelijk best veel last had bleef ze optimistisch en knokte voor een langer leven en kwaliteit van leven. Maar voorjaar 2022 bleek de eierstokkanker het te gaan winnen en op 27 april 2022 is Birgit in bijzijn van haar naasten ingeslapen. 

De crematiebijeenkomst heb ik persoonlijk via een online verbinding mogen bijwonen en die was meer dan indrukwekkend. Birgit had eigenlijk alles zelf geregiseerd en sprak zelfs iedereen toe via een vooraf opgenomen video. Zeer ontroerend allemaal. Birgit wilde dat haar naasten doorgingen met leven en moesten proberen elke dag te genieten. Maar ik weet uit ervaring hoe moeilijk het is om een naaste te verliezen en ik hoop dan maar dat Kas en haar broers en vooral haar ouders het lukt om het leven weer op te pakken. 

Daarna heb ik altijd wel contact gehouden met Jan en Heleen via Whatsapp of e-mail. En het is niet altijd gemakkelijk voor hun weet ik. Maar ze doen hun best weet ik ook. 

Paar dagen geleden kreeg ik van de familie van Birgit via haar vader een bericht dat bij de condoleance in het stadion van fc Twente veel geld is gegeven en kreeg het volgende bericht:

Lieve allemaal,
 
Hierbij willen we alle mensen die ons op welke wijze dan ook een hart onder de riem hebben gestoken en ons hebben omringd met zoveel liefde, enorm bedanken.
Jullie hebben een hele verdrietige periode, waarin we onze allerliefste Birgit hebben moeten loslaten, voor ons draagbaar gemaakt.❤️
 
De immense opkomst van zoveel mensen die ons hebben gecondoleerd in de Grolsch Veste, de honderden kaarten met hartverwarmende teksten en de lieve berichten op social media hebben ons diep geraakt.
 
Daarnaast zijn wij diep onder de indruk van het schitterende bedrag van €25.200 dat door jullie gedoneerd is aan de goede doelen die Birgit zo’n warm hart toedroeg.
 
Twente tegen kanker
Over@Leven
Hart van Twente
Kanker actueel
Stichting TuTu
 
Wat zal Birgit ontzettend trots zijn dat met deze donaties gezinnen, die net als wij door het noodlot getroffen zijn, mooie herinneringen kunnen maken en dromen kunnen realiseren.
DANK JULLIE WEL DAARVOOR

Plaats een reactie ...

Reageer op "Eierstokkanker: Birgit overleed ondanks haar enorme wilskracht, ondersteuning van haar man en familie en aanvullende behandelingen naast reguliere standaardbehandelingen veel te jong"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Video-film (Nederlands): Zo >> Documentaire over drie kankerpatiënten >> Radio interview met Ian Gawler >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Baarmoederkanker: Marijke >> Baarmoederhalskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Borstkankerpatiente (52 jaar) >>