23 september 2020: Bron: Virtual trials

Ik vond dit verhaal van prof. dr. Ben Williams toen ik aan het zoeken was op internet en maak daar maar een ervaringsverhaal van. Want het is echt een heel bijzonder verhaal vind ik. Overigens is Ben Williams een van de mensen die heeft meegewerkt aan de film: Surviving Terminal Cancer.

Zijn boek: Surviving Terminal Cancer: Clinical Trials, Drug Cocktails, and Other Treatments Your Oncologist Won't Tell You About is op dit moment niet leverbaar helaas

Ben werd in maart 1995 gediagnosteerd met een hersentumor van het type glioblastoma. Een operatie kon niet alles weghalen en Ben werd ook bestraald en kreeg ook standaard chemotherapie. Maar Ben zocht vanaf het begin naar andere middelen en medicijnen hoe hij de reguliere aanpak kon ondersteunen. Hij kwam daarbij op tamoxifen en verapamil.  

Uit zijn verhaal (vertaald met google translate) : 

Twee weken voorafgaand aan de chemo (BCNU) begon ik dagelijks 220 mg tamoxifen in te nemen, waarmee ik doorging tot maart 1998. Voor de week rond de chemo nam ik ook 600 mg verapamil per dag, een calcium canal blocker (calcium remmer die wordt gebruikt voor de behandeling van bloeddruk , waarvan laboratoriumonderzoek aangeeft dat het de effectiviteit van de chemotherapie aanzienlijk zou kunnen verbeteren. Dat was ook mijn eerste motivatie om de tamoxifen in te nemen, hoewel mijn onderzoek had aangetoond dat het op zichzelf effectief zou kunnen zijn tegen de tumor.

Daarnaast gebruikte Ben Williams veel voedingssupplementen: 

In juli voegde ik 160 mg / dag Accutane (13-cis-retinoïnezuur) toe aan mijn medicatieschema, volgens een schema van twee weken op 1 week vrij, waarmee ik vervolgens doorging tot december 1995. Op dat moment heb ik ook 15 mg / dag melatonine toegevoegd, die ik de komende vijf jaar bleef innemen.

Al mijn MRI's sinds chemotherapie zijn vrij van enig teken van tumorprogressie / tumoractiviteit. Tijdens mijn eerste behandelingsjaar heb ik verschillende voedingssupplementen toegevoegd die bij de meeste reformwinkels verkrijgbaar zijn. Deze omvatten genisteïne (afgeleid van sojabonen), PSK (een paddenstoelenextract oorspronkelijk ontwikkeld in Japan), lijnzaadolie (voor de vetzuren DHA en EPA), bernagiezaadolie (voor gamma-linoleenzuur), selenium en groene thee extract. Van al deze stoffen is aangetoond dat ze een zekere mate van werkzaamheid hebben tegen ten minste sommige vormen van kanker. Ik begon ook veel meer aandacht te schenken aan mijn dieet, door grote hoeveelheden broccolispruiten, knoflook, frambozen en bosbessen, uien en sojaproducten te eten. Onlangs heb ik ook een supplement toegevoegd genaamd silymarine., Een extract van mariadistel.

Zijn laatste update van 28 maart 2020 is dit:

Update 28-3-2020 Ik ben nog steeds vrij van enig bewijs van tumor, nu met meer dan 25 jaar schone MRI's. Ik ga echter door met de nawerking van de behandeling, aangezien ik coördinatieproblemen heb met mijn linkerhand die het schrijven bemoeilijken. Deze zijn ondanks fysiotherapie de afgelopen jaren niet verbeterd en lijken verband te houden met schade aan de bloedvaten in mijn hersenen veroorzaakt door de straling. Het ouder worden is waarschijnlijk ook een factor, aangezien mijn 76e verjaardag deze maand is.
 Voor degenen die geïnteresseerd zijn in mijn boek: houd er rekening mee dat mijn oorspronkelijke uitgever (Fairview Press) niet langer actief is, dus de enige bron voor het boek is Amazon. Ik heb de omslag van het boek veranderd, maar verder is het ongewijzigd. Ik ben begonnen te werken aan een vervolg op het boek dat gebeurtenissen beschrijft sinds het eerste boek werd gepubliceerd.
 

Merk ook op dat ik en twee andere overlevenden op lange termijn betrokken waren bij een film die in 2015 in première ging. Deze kan op internet worden bekeken door mijn naam te googelen en "Surviving Terminal Cancer". Sinds 2015 heb ik verschillende andere problemen gehad die verband houden met effecten van de bestraling. In het midden van het stralingsveld ontwikkelde zich een groot melanoom. Terwijl het melanoom volledig werd verwijderd, vormde het herstellen van de wond die door de verwijdering was ontstaan ​​een grote medische uitdaging, omdat de wond niet kon worden gerepareerd met de gebruikelijke huidtransplantaten. Dit leidde tot de behoefte aan een "vrije flap", wat inhield dat een rugspier (en zijn bloedtoevoer) naar mijn hoofdhuid en nek werd getransplanteerd.

Mijn meest recente probleem betrof de botflap die tijdelijk werd verwijderd tijdens de oorspronkelijke craniotomie. De schade aan de bloedtoevoer resulteerde in erosie van het bot in de mate dat het bloed naar mijn hoofdhuid begon te sijpelen. Vanwege de poreuze aard van de botflap moest deze worden vervangen. Ik ontwikkelde ook een laaggradige herseninfectie waarvoor chirurgie en antibiotica nodig waren. Deze litanie van mijn medische avonturen maakt duidelijk dat herstel van mijn glioblastoom een ​​continu proces is met een onzeker einde. Maar het verslaat het alternatief.

Klik voor Ben Williams zijn volledige verhaal op deze link

Ben Williams schreef ook een boek wat ook in drie lossse delen is te lezen. Klik op de titels voor die losse delen:

Ben Williams, PhD is a 25 year survivor of a GBM. (Diagnosed March 31, 1995) and has written an excellent book titled:
Surviving Terminal Cancer: Clinical Trials, Drug Cocktails, and Other Treatments Your Oncologist Won't Tell You About
about his thoughts on how to approach a brain tumor - or any type of cancer.
The book is basically 3 parts: his story, his thoughts on how to approach the situation, and then an overview of treatment options. The first 2 parts never get stale, but the final part is getting outdated, so he gave us these articles which updates the final 1/3 of his book. They can be read as standalone articles, but is best if you buy the book and read it also!

Treatment Options For Malignant Gliomas - Aug 2017 Update.

The Role of Supplements (including Anti-Oxidants) in Cancer Treatment - July 12, 2014 update! .

Long Term Survival of Glioblastoma. 2014

Perils of Evidence Based medicine. 2010


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Hersentumor: Prof. dr. Ben Williams overleeft zijn hersentumor glioblastoma met combinatie van reguliere aanpak plus aanvullende voedingssupplementen."

  • Rens :
    Heel interessant Kees , En al een aantal supplementen die ook bij mij voorgeschreven worden. Ik ga kijken voor zijn Boek,
    Rens

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Video-film (Nederlands): Zo >> Documentaire over drie kankerpatiënten >> Radio interview met Ian Gawler >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Baarmoederkanker: Marijke >> Baarmoederhalskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Borstkankerpatiente (52 jaar) >>