26 mei 2014 ik lees dat Wubbo Ockels is overleden. Een heel verdrietig bericht omdat het schijnbaar zo goed met hem ging. Dit schrijft de Volkskrant waar ik dit bericht las

Oud-astronaut Wubbo Ockels is vandaag begraven in Amsterdam. Dat gebeurde 'op nadrukkelijk verzoek van de familie' in zeer kleine kring, zo liet een bekende van de nabestaanden weten. Aan het begin van de middag voer een boot met daarop zijn stoffelijk overschot naar begraafplaats Zorgvlied.

De ruimtevaarder had zelf bij leven echter een andere wens: 'Hij wilde zelf heel graag dat zijn leven groots gevierd zou worden, met een bijeenkomst waarop ook zijn boodschap over duurzaamheid verspreid kon worden.' Om die reden vindt komende zondag een grote herdenking plaats voor 800 genodigden. Daarnaast organiseert de TU Delft dinsdag een herdenkingsdienst op de faculteit Luchtvaart- en Ruimtevaarttechniek.

25 maart 2014: Voor wie net als ik het heeft gemist afgelopen zondag 23 maart 2014. Klik op de volgende link: http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1406343 voor de reportage die Ivo Niehe maakte over Wubbo Ockels. Zeer de moeite waard. Zoals ook de andere links hieronder.

28 september 2013: met dank aan Marijke die me de link naar onderstaande video toestuurde.

Al eerder heb ik met bewondering gekeken naar Wubbo Ockels die afgelopen zomer bij Knevel en van den Brink vertelde over wat er met hem gebeurde nadat in april 2013 een agressieve en volgens de oncologen ongeneeslijke vorm van nierkanker werd geconstateerd. Wie die uitzending met Wubbo Ockels wilt bekijken klik op deze link.

Een nog indrukwekkender video  maakte Marijke me op attent. Een video waarin Wubbo Ockels een hele emotionele toespraak houdt over zijn ziekte en hoe hij daarmee omgaat. Mooi is dat hij het boek van Servan Schreiber: Anti Kanker  ook noemt en voor hem als wetenschapper toch een enorme inspiratie is voor hem.

Ik vind het een geweldige speech die hij houdt maar oordeelt u zelf en klik op deze link: Wubbo Ockels op NNF13


Plaats een reactie ...

6 Reacties op "Nierkanker: Wubbo Ockels vertelt op aangrijpende manier over de manier waarop hij omgaat met zijn nierkanker en zijn hoop heeft gevestigd op leefstijl enz.."

 • Reggae fan :
  Beste Jan en Jos,

  Bob Marley is ook overleden aan kanker. Ik denk dus niet dat cannabis de oplossing is.
  • Loesrael :
   Het gaat niet om de cannabis die je rookt maar om de olie die hiervan gemaakt wordt die heeft een ontstekingsremmende werking, bij mij heeft het pijn die morfine niet kon wegnemen gestild.
   Jammer dat er wanneer het wordt wiet of cannabis valt men direct denkt aan coffeeshops, in de natuur zijn zeer veel planten etc. Voorzien om de ziektes die wij in het leven oplopen te genezen, voeding is nr. 1 waarmee we onszelf op een gezonder niveau kunnen indekken.
   Het is soms gewoon nadenken en dan inzien dat we omgekeerd leven.
 • Jos van der Veen :
  Ockels zou er goed aan doen om Cannabis-extract (olie) te onderzoeken en uit te proberen.

  Maar ja, leest hij deze berichten wel?
  • Jan :
   Hallo Jos, Ik ben een lotgenoot van Wubbo en zou graag willen weten hoe je aan de cannabis olie kunt komen. Groet Jan
 • Josine de Vrieze :
  Wegens sluikreclame verwijderd
 • Els :
  Aan Wubbe, ook nu weer een voorbeeld van durf en openheid. Wat een gewldige lef om dit zo te doen. Enorm veel respect , zo erg bedankt! Ik hoop dat ik dit ook zo kan als dat nodig is.
  Erg veel levensvreugde voor dit poosje,
  lfs
  Els

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Video-film (Nederlands): Zo >> Documentaire over drie kankerpatiënten >> Radio interview met Ian Gawler >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Baarmoederkanker: Marijke >> Baarmoederhalskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Borstkankerpatiente (52 jaar) >>