30 april 2014: wat mooi te lezen in een reactie van Jan dat het nog steeds goed met hem gaat. Dit is zijn korte reactie hieronder:

Goed te zien dat mijn ervaringsverhaal nog online staat!
Update: Ik ben nog steeds alive & kicking, misschien wel meer dan ooit...
en weer speelt voeding een heel belangrijke rol!

met vriendelijke groet,
Jan

26 maart 2012: jaren geleden stuurde Jan ons zijn informatie. De website Waterloop is nog steeds de website voor nierkanker patiënten. Hoe het met Jan gaat weet ik niet, maar ik laat zijn mailtje aan ons uit 2002 dan ook maar staan.

Bron: van Jan zelf

Hieronder een ervaringsverhaal van een man met nierkanker die met hulp van het Houtsmullerdieet, suppletie, meditatie enz. volledig lijkt te zijn genezen van nierkanker. Zie ook drie wetenschappelijke studies die bewijzen dat voeding en suppletie bij blaaskanker (vergelijkbaar met nierkanker) tot genezing kan leiden op pagina kankersoorten-blaaskanker.  

Bron: website Waterloop

Ervaringsverhalen 


3) Er gebeuren nog wonderen! 

....."Binnen 3 maanden bleek mijn uitgezaaide nierkanker de eerste tekenen van vermindering te vertonen en binnen ongeveer een jaar leek alles weer schoon!"..... 

Mijn naam is Jan van der Plas en ik ben 46 jaar. Ik heb drie dochters (21, 19 en 11) en een zoon (16) waarvoor ik als co-ouder de zorg deel na mijn scheiding van 2 jaar geleden. Van beroep ben ik (moleculair) microbioloog. Ik mag graag volleyballen, skaten, tennissen en wandelen. Tien jaar geleden (januari 1992) werd bij mij nierkanker in een vroeg stadium ontdekt en werd de aangetaste nier verwijderd. 


In de loop van 1995 werd het vermoeden langzaam sterker dat de kanker zich wel eens uitgezaaid zou kunnen hebben. In januari en juni van 1996 werden enkele uitzaaiingen verwijderd uit beide longen. Half december van dat zelfde jaar werd echter geconstateerd dat mijn rechterlong nu zwaar was aangetast. Ook in mijn borstbeen en in een lage rugwervel werden haardjes aangetroffen. Ik werd naar huis gestuurd met een prognose van "eerder maanden dan jaren" en een verwijzing naar het alternatieve circuit! 


Ik ben toen meteen met volledige inzet bij Dr. Houtsmuller begonnen (ik stond al op zijn wachtlijst): met het dieet en verdere behandeling (vitamines, mineralen en niet giftige anti-kankermedicijnen). Op eigen initiatief vulde ik dit aan met spirituele therapie, meditatie en iscador-therapie (zie maretak injecties op pagina andere alternatieven voor informatie over iscador). Binnen 3 maanden bleek mijn uitgezaaide nierkanker de eerste tekenen van vermindering te vertonen en binnen ongeveer een jaar leek alles weer schoon! 

Een zeer zeldzaam geval van "spontane" regressie bij een weliswaar zeer actieve patiënt, volgens de reguliere geneeskundigen. Hoe het ook zij, alles lijkt nu wonder boven wonder helemaal achter de rug en mijn controlerende kankerspecialist zegt nu dat de kansen op terugkeer van de nierkanker minimaal zijn.

Gedurende al die tijd ben ik eigenlijk nauwelijks een lotgenoot met nierkanker tegengekomen, wel ben ik lang lid geweest van een Amerikaanse e-mailgroep van nierkanker patiënten en hun verwanten. Het ontbreken van een Nederlandse vereniging voor nierkanker patiënten heb ik als een groot gemis ervaren en ik wil me dan ook graag inzetten voor de Vereniging Waterloop.

Jan van der Plas 


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Blaaskanker: ervaringsverhaal van Jan van der Plas medeoprichter van de website Waterloop"

 • Jan van der Plas :
  Goed te zien dat mijn ervaringsverhaal nog online staat!
  Update: Ik ben nog steeds alive & kicking, misschien wel meer dan ooit...
  en weer speelt voeding een heel belangrijke rol!

  met vriendelijke groet,
  Jan

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Video-film (Nederlands): Zo >> Documentaire over drie kankerpatiënten >> Radio interview met Ian Gawler >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Baarmoederkanker: Marijke >> Baarmoederhalskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Borstkankerpatiente (52 jaar) >>