5 april 2012: Leonie kreeg maart 2012 een controle en alles bleek schoon en zij is en blijft voorlopig klinisch kankervrij. Prachtig resultaat natuurlijk. Zie verder haar website en de uitzending van de VPRO als u die heeft gemist, voor link zie hieronder in haar verhaal.

november 2011

Leonie vroeg me om aandacht te geven aan haar ervaringen en haar omgaan met haar in maart 2011 geconstateerde borstkanker. Voor alles wat Leonie schrijft op haar website  (inmiddels online per 1 november 2011) en ook elders op internet is volledig voor haar verantwoordelijkheid. Lees ook onze disclaimer. Ik ben nog niet in de gelegenheid geweest om Leonie persoonlijk te ontmoeten en te spreken en normaal gesproken weet ik dan ook wel na zo'n ontmoeting of gesprek of alles op waarheid berust. Bij Leonie weet ik dat dus niet, maar vertrouw op Leonie haar integriteit. De e-mail die zij mij toestuurde plaats ik dan ongewijzigd en ik zou zeggen kijk allemaal op zondag 13 november 2011 naar de uitzending van de VPRO met daarin Leonie als een van de kankerpatienten die in dat programma aan het woord komen:

Beste Kees,
Bij deze wil ik u graag informeren over de uitzending / documentaire van VPRO-thema, op zondag 13 november om 20:15 uur: http://programma.vpro.nl/vpro-thema/ onder de titel: kanker, je lot in eigen hand
Als een van de vijf kankerpatiënten wiens ervaringen in beeld worden gebracht ben ik de enige die naast een reguliere behandeling (operatie en bestraling), ook het alternatieve circuit heeft opgezocht en chemotherapie en hormoontherapie heeft afgeslagen. Dit omdat het voor mij duidelijk werd dat voor een volledige genezing, naast een fysieke genezing, het ook belangrijk is om te genezen op emotioneel, mentaal en spiritueel gebied. De mens is immers meer dan alleen een klomp cellen en organen. 
Sinds de ontdekking van mijn borstkanker maart 2011 blog ik op deze site. Omdat ik steeds opnieuw hoor hoe ik mensen inspireer met mijn ervaringen (ook niet kanker patienten) heb ik besloten mee te doen aan de uitzending. Ook heb ik besloten een e-boek te maken van mijn blogs tot nu toe en deze gratis te verspreiden op een nieuwe website. Op dit moment werk ik samen met een aantal vrijwilligers, hard aan het verwezenlijken hiervan, zodat het voor de uitzending van 13 november klaar is. 
Ik stuur u bij deze mijn laatste blog toe, over de gefilmde sessie bij een Taoïstische genezer die ik bezoek, een wonderbaarlijke sessie. 
Ik zou het op prijs stellen indien u deze blog en/of de vermelding van de TV uitzending zou willen vermelden op uw site. Niet voor mij, maar voor alle andere kankerpatiënten die hier mogelijk steun uit putten. 

Alles is energie? Een bijzondere Taoïstische helingssessie

Gisteren werd een sessie met mijn Taoistische genezer gefilmd, een gedenkwaardige gebeurtenis waarvan ik vermoed dat hij heel kijkend Nederland zal verbazen. Het is een onderdeel van een televisie-uitzending van VPRO-thema over kanker en zelfmanagement, waarbij ik als patiënt die kiest voor deels regulier, deels alternatieve behandeling, in beeld word gebracht.

Taoïstische genezing

Inmiddels heb ik een aantal Taoïstische sessies bij Ludwig Schutte van http://www.yinyangbalance.nl achter de rug. Hij kwam voor mij op het juiste moment op mijn pad en gisteren werd voor mij opnieuw duidelijk waarom ik juist bij hem moest zijn. Het doel van mijn bezoeken aan hem zijn preventief, om ervoor te zorgen dat ik na alle reguliere behandelingen in balans kom en ook in de toekomst gezond blijf. Ik krijg van Ludwig oefeningen mee voor thuis die hier een bijdrage aan leveren. Op deze manier ben ik straks niet afhankelijk van anderen maar kan ik zelf invloed blijven uitoefenen op mijn gezondheid. Naast het aanwenden van een andere levensstijl en andere eetgewoonten is dit voor mij een belangrijk deel van zelfmanagement in het kader van kankerpreventie.

Een ander deel van de sessie is een energetische behandeling. Gisteren was deze gericht op het litteken en op mijn darmklachten die ik heb sinds de bestralingen. Omdat ik tijdens de behandeling op een behandeltafel lig en mijn ogen gesloten heb, zie ik niet wat Ludwig doet. Werkelijk, ik heb geen idee want hij behandelt mij zonder me aan te raken. Wel voel ik in mijn lijf als ik lig waar hij ongeveer boven mijn lichaam bezig is. Tijdens de behandeling ben ik in een diepe ontspanning, waarbij ik op een bepaald moment ook beelden door krijg. Tot mijn verrassing zag ik gisteren opnieuw beelden die te maken hebben met oude blokkades op zielsniveau, veroorzaakt door oude pijn uit een ver verleden.

Transformeren van oude pijn

Ik dacht dat ik alle pijn uit het verleden al voor de operatie had getransformeerd, met destijds een andere energetisch therapeut. Voor mijn gevoel had ik de tumor in mijn borst energetisch al lang verwijderd, nog voordat ik geopereerd werd. Gisteren schokte mijn lichaam opnieuw in alle hevigheid toen ik nieuwe beelden zag, de resten van een oud trauma wat nog opgeslagen zat in mijn lichaam. Het was een rare gewaarwording. Ook de cameraploeg was verrast door wat er gebeurde, want Ludwig raakte me niet aan en ik zag niet wat hij aan het doen was. Ik ben dan ook heel benieuwd hoe dat er straks uit ziet op de televisie!

Ik herinnerde me later een eerdere healingssessie, waarbij ik de woorden door kreeg: ‘Make it big, make it a TV-campaign.’ Destijds vond ik het een beetje overdreven, ik was er helemaal niet klaar voor en ik moest zelf nog ontzettend wennen aan alles wat er tijdens die energetische sessies gebeurde. Ik had toen niet kunnen vermoeden dat ik maanden later me zou aanmelden voor een televisieprogramma en al helemaal niet dat ik juist tijdens deze opgenomen sessie, opnieuw een dergelijke lichamelijke reactie zou hebben.

Het is alsof het zo heeft moeten zijn. Ik herinner me een helingsessie die een vriendin van een collega bij me deed, die doorkreeg dat er nog energetische resten van een oud trauma in mijn buik zaten en dat het belangrijk was dat ik dit onder begeleiding zou aanpakken. Dat is dus gisteren gebeurd. Het is zelfs gefilmd voor de televisie!

Totale genezing

Ik herinnerde me gisteren opnieuw de eenzaamheid die ik in mijn zoektocht voelde, naar mensen met dezelfde ervaringen als ik. Ik was destijds dolblij toen ik na lang surfen op internet iemand vond die haar genezing ook zo had aangepakt. Genezing gaat immers verder gaat dan slechts het lichamelijk weghalen van kankercellen door operatie, chemo, bestralingen of hormoontherapie. Een mens is meer dan alleen een klomp cellen en organen en wat mij betreft is het volkomen duidelijk dat ook op mentaal, emotioneel en spiritueel gebied heling plaats dient te vinden voordat een totale genezing bereikt kan worden.

Mijn bijdrage voor de wereld

Ik ben blij dat ik op deze manier een bijdrage kan leveren aan meer zichtbaarheid voor een andere, alternatieve manier van genezing. Want ja, ook ik ben nog steeds onder de indruk van alles wat er met mij gebeurd is. Soms moet ik mijn eigen blogs opnieuw lezen om mezelf ervan te overtuigen dat het werkelijk allemaal heeft plaats gevonden. Het is dan ook vast niet voor niets dat ik zo sterk de behoefte voel om mijn blogs te delen met de wereld. Ik hoor de laatste weken steeds meer hoe inspirerend ik ben voor anderen. Jawel, ook voor niet-kankerpatienten. Samen met de vrijwillige hulp van een aantal mensen om mij heen, bekenden en onbekenden, is er een e-book en een nieuwe website in de maak. Op deze manier kunnen mensen de informatie op het net nog sneller vinden.

Ben je ondertussen ook nieuwsgierig geworden? Kijk dan zondagavond 13 november om 20:15 uur naar Nederland 2. Ik ben benieuwd naar jouw reactie!


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Borstkanker: ervaringsverhaal Leonie weigert bewust chemo of hormoontherapie na operatie van haar borstkanker en kiest voor niet toxische aanpak en een meer spirituele weg."

  • Leonie Linssen :
    Ik ontvang nog steeds jullie nieuwsbrief, en omdat ik voor iemand anders iets wilde opzoeken, herinnerde ik mijn eigen verhaal hier. Het is inmiddels 9 jaar geleden, ik ben nog steeds gezond. Ik ben na vijf jaar terug gegaan naar de oncoloog voor controle en alles was goed. Verder ga ik jaarlijks naar een natuurgeneeskundige die met een SCIO apparaat de energie frequeties van organen meet, waarbij ook de kankercellen gemeten kunnen worden. Dit is vooral gericht op preventie en gezond blijven, dus letten op voeding, beweging, stress vermindering etc. Ik ben nog steeds heel blij met mijn keuze destijds. Dank en veel succes met deze prachtige informatieve website.

    Leonie Linssen

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Video-film (Nederlands): Zo >> Documentaire over drie kankerpatiënten >> Radio interview met Ian Gawler >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Baarmoederkanker: Marijke >> Baarmoederhalskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Borstkankerpatiente (52 jaar) >>