2 juni 2017: Bron: Cancer Research Institute

Het Cancer Research Institute heeft juni 2017 uitgeroepen tot maand van de immuuntherapie. In het kader daarvan publiceren ze verhalen van kankerpatiënten die met immuuntherapie zijn genezen of in een totale remissie zijn gekomen.

Hier de eerste video van Jenny met lymfklierkanker die vrij is gegeven. Deze maand volgen er nog meer. Van een patiënt met een hersentumor - Glioblastoma, lymfklierkanker, prostaatkanker en een melanoom.

Link naar de video van Jenny staat onder foto.

Jenny lymfklierkankerI'm Jenny

Jenny was nog student toen ze de diagnose lymfklierkanker kreeg, november 2014. Haar moeder wilde geen chemo enz. en vond een studie met immuuntherapie en Jenny mocht daar aan mee doen. En met een gewelig resultaat want ze werd klinisch vrij na al twee behandelingen. Uit de video begrijp ik ook dat ze daarna een stamceltrnasplantatie heeft ndergaan en tot nu toe is ze klinisch kankervrij.

Het verhaal is in het Engels maar de moeite waard te bekijken en duurt ook niet zo lang, ca. 4,5 minuut.

Voor de video van Jenny en haar moeder zie deze link: 

https://www.cancerresearch.org/cancer-immunotherapy-month/immunotherapy-patient-stories#Jenny


Plaats een reactie ...

1 Reactie op "Lymfklierkanker: Jenny, nog scholier tijdens diagnose van lymfklierkanker lijkt drie jaar later genezen met immuuntherapie"

  • marina :
    Wat een goed nieuws. Daar wordt ik alleen maar stil van.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Video-film (Nederlands): Zo >> Documentaire over drie kankerpatiënten >> Radio interview met Ian Gawler >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Alvleesklierkanker: ervaringsverhaal >> Baarmoederkanker: Marijke >> Baarmoederhalskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Blaaskanker: ervaringsverhaal >> Borstkankerpatiente (52 jaar) >>