2 januari 2013: ik heb onderstaand verhaal uit ons oude forum gekopieerd. Ik weet niet of Henk nog leeft maar ik kan me wel wat voorstellen bij Henk zijn verhaal. Afgelopen jaar bij de meeste mensen waar ik via een coachingsgesprek mee in contact kwam toch ook aangelopen tegen heel veel onwil en onbegrip van de kant van zowel reguliere artsen als ook van complementair werkende artsen. Want ook die laatste groep is voor het grotere deel alleen geinteresseerd in geld verdienen krijg ik wel eens de indruk. 

Ik moet er wel bij zeggen dat Henk in een laat stadium verder is gaan zoeken en in eerste instantie, overigens heel begrijpelijk, teveel vertrouwde op de reguliere aanpak. Afgelopen week ben ik met een vrouw meegeweest met bijna identieke begin situatie als Henk. Ook poliep operatief via TEM verwijderd, poliep bleek achteraf kwaadaardig en de artsen wilden een vervolgbehandeling met bestralen, nieuwe operatie en chemo enz. Maar zij is vanaf het allereerste begin bezig gegaan met voeding, suppletie en twee second opinions om te vragen of zo'n zware operatie nu echt wel nodig was. Afgelopen week kreeg ze van haar behandeld oncoloog te horen dat nietsdoen en afwachten met peridieke controle goed te verdedigen was als behandeling. En deze vrouw heeft al die tijd, ruim een half jaar uitstekende kwaliteit van leven gehad en steeds vertrouwt op haar intuïtie en ik heb haar ook wat geholpen met feitelijke informatie en ben mee geweest naar alle artsenbezoek.  Soms voel ik me ook machteloos als iemand mij vraagt te helpen, maar dan is er al een hele rits aan behandelingen enz. aan voorafgegaan. Als mensen in een eerder stadium goed zouden overwegen welke behandelingen de beste zouden zijn dan zou er denk ik heel veel gewonnen kunnen worden. Wat niet wegneemt dat Henk zijn ervaringen zoals hieronder beschreven bijzonder triest zijn.

Hallo,

Hierbij mijn verhaal. En tevens een waarschuwing voor al te hoge verwachtingen met alternatieve Therapien.

Kort overzicht ziektebeeld :

2006 Darmkanker geconstateerd . TME operatie. Succes.
2008 Na controle blijkt uitzaaiing in rectum van 4 cm. Prachtig die controle met CEA marker. gestegen van 3 naar 4 in 2 jaar tijd.
2008 aug. operatie rectum. Prachtig : zware infectie week IC. stond op kiepen (AC Maastricht). 2 maanden ziekenhuis.
2008 november : uitzaaiingen geconstateerd in longen.
Te ziek om met chemo te beginnen.
Oncologen : meest asociale doktoren. Ga maar in kist liggen we kunnen niks meer doen.
Zelfstandig moeten zoeken naar alternatieven. Zelfs reguliere/test behandelingen worden niet aangeboden.
In Rotterdam was men bezig met cyber-knife onderzoek. Was mogelijk een optie geweest. Oncologen volgen alleen protocol. Die chemo kunnen we je in je strot duwen, rest doe ik geen moeite voor. Na veel aandringen is ze bereid om in Rotterdan te informeren. Helaas teveel tumorem, kan niet deelnemen.
Als alternatief dan maar DC theraphie in Gottingen (januari).
April 2009 gigantische uitbreiding tumoren, dan maar starten met reguliere chemo. Dood en doodziek van het spul. Resultaat nada.
Aug 2009 : Herstart met DC-therapie. sept/okt geen effect op tumoren. Zinloze therapie voor mij.
okt/november 2009 : Opnieuw chemo "irinotocan" . 3 weken interval behandeling waarvan 2,5 weken dood en doodziek.
Tumor groei iig gestopt. Kale kop ziek en kwaliteit leven onder nul gezakt.
Gestopt met chemo daar kwaliteit mij toch belangrijker is dan een paar maanden erbij.
Dan maar Dr Vogl eens uitproberen.
Van jan 2010 tot juni 2010 behandeling met TACE. Lijkt in eerste instantie te werken, echter na half jaar geen enkele verbetering. Scans in maastricht wijzen uit dat tumoren net zo snel gegroeit zijn zonder theraphie. Pas op met resultaten die Dr. Vogl presenteerd. Hij vergelijkt de opvolgende scans, maar niet die van de uitgangs situatie, dus langzaam groeiend wordt niet gezien als progressie. Netto resultaat : weggegooit geld.

Maastricht had nog een aanbieding voor chemo. Afgewezen.

Ik heb besloten niets meer te doen, om mijn resterende tijd iig nog met wat kwaliteit door te kunnen brengen.

Resultaat van alternatief 40K Euro lichter.

Mensen ben voorzichtig met alternatief. DC is geen wonder theraphie evenals Dr. Vogl. DC-resultaten zijn niet beter dan chemo. Irriteerd me dat op deze site over een individueel succesje bericht wordt gegeven maar niet van de 1000 die niet werken. Geldt ook voor Dr. Vogl.

Probleem in de hele kanker zooi zit in de benadering. De idioten van de medische wereld/pharma denken het met een pilletje te kunnen oplossen. Het enigste wat die gasten interesseerd is geld. kanker is big business.
IMO onderzoek zou moeten plaats vinden dat het lichaam het zelf opruimt en niet die flauwekul van pilletjes.
Nederlands Kanker Stichting is een grote aanfluiting. Wat voorlichting hier/begeleiding daar. Gesteunde onder zoeken slaan nergens op. (pharma gestuurd). Geen fundamenteel onderzoek.
En beweringen dat kanker is teruggedrongen. De grootse onzin die uitkomt. Overlevings kansen voor de meest voorkomende kankers (enkele uitzonderingen daar gelaten minder dan 5% van de kankers die voorkomen) zijn in 30 jaar tijd geen steek veranderd.

Voor mij helaas te laat, maar ik probeer iig de tijd die ik nog heb in goede kwaliteit door te brengen.

En gelul met statistiek (significant) is meest ergelijk. Voor jouw werkt het of het werkt niet, zo simpel is het.
 

Zo ik heb es effe van me afgeschreven.

groetjes Henk

December 2010 schreef Henk nog het volgende in ons oude forum:

Kees, Begrijp me niet verkeerd, dit is absoluut geen aanval op de site of jouw werk. Ik ben niet voor niks lid. Ik heb veel aan de site gehad wat betreft alternatief. De enigste site die tenminste een wetenschappleijke benadering nastreeft. Heel wat beter als de 1000 "alternatieve" pseudo geld klopperij sites. Ik was wat kortaf voor de "alternatieven". DC-theraphie heb ik gevolgd met combi van hyperthermie etc (zuurstoftheraphie). Tevens met tumor weefsel geactiveerde DC. Ze hebben zelfs de combi gebruikt. (DC tumor geactiveerd en niet geactiveerd) NDV is op dit moment totaal niets van bewezen, de paar onderzoeken gedaan zijn zo tegenstrijdig als wat. Daarbij komt dat het gebruikte virus sterk verschilt. (welke stam is gebruikt?) Dr. Vogl heeft gewoon een probleem dat ie behoorlijk kontakt gestoord is. Moeilijk antwoord van te krijgen. En wat betreft die scans, weet ik zeker dat ie alleen zijn eigen scans gebruikt en alleen de opvolgende. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om de verschillen tussen januari en juni te zien. Hij moet gewoon eerlijk zijn en zeggen dat het niet werkt. En qwa alternatieven heb ik heus wel meer gedaan zowat alles wat een beetje wetenschappelijk ondersteund is (Jasmonite/LDN/DCA noem het maar op). De dozen met voedings supplementen en dieten kun je van me afkopen. En zoals je zelf ook al aangeeft wordt het "reguliere" gewoon door je strot geduwd door de machtige pharma. Resultaat je krijgt mogelijk een paar maanden erbij (hoera wat ben ik blij). Zoals je zelf waarschijnlijk ook weet zijn er heel veel chemo's waarvan de onderzoeksresultaten uberhaubt niet gepubliceerd worden omdat ze er niet goed uitkomen. Probleem bij mij is gewoon vrij simpel. De kanker die ik heb groeit langzaam waardoor het verschil met regulier weefsel er bijna niet is. Reden waarom ook chemo niet werkt en alternatief. Er wordt gewoon geen verschil gezien. Ik weet niet hoeveel mensen jij kent die nog leven. Maar iedereen die ik ken of gekend heb met kanker zijn dood. Niks nada wondertjes. Zelfs na de beroemde 5 jaar kanker vrij. Alsnog terug en in zeer korte tijd dood. En wijsheid met kanker komt altijd achteraf. De kennis en ervaring die ik nu heb had ik graag gehad in het begin stadium. Helaas werkt dat niet zo. Blijf vooral doorgaan met jouw benadering, wetenschap gebruiken als basis. Maar blijf vooral kritisch ook naar alternatief.


Plaats een reactie ...

6 Reacties op "Ervaringen met alternatief niet altijd positief. Ook niet bij dr. Vogl. Een persoonlijke ervaring"

 • vlindertje :
  Kees ik lees onderstaande in een van jullie rapporten dat je ons toestuurde. Wil je hiermee zeggen dat de meeste artsen maar wat doen en hoe meer ze voorschrijven aan supplementen hoe beter zij ervan worden?

  Aanvullende niet toxische middelen en behandelingen:
  Naast de reguliere standaard behandelingen zijn er nog andere niet toxische mogelijkheden voor vormen van kanker, al of niet als aanvulling op reguliere behandelingen.

  Raadpleeg daarvoor wel altijd een goed gekwalificeerde orthomoleculaire arts: http://www.kanker-actueel.nl/NL/lijst-van-complementair-werkende-artsen-in-nederland-en-belgie.html Welke middelen dit zijn moet u bespreken met de arts. Voor ieder kan het weer anders liggen welke middelen wel of niet worden voorgeschreven. Ook is het belangrijk om de reguliere behandelingen die u heeft gehad of nog ondergaat aan uw orthomoleculaire arts te vertellen zodat zij/hij daarop zijn middelen daarop kan afstemmen.

  Een kritische opmerking hierbij: Laat niet de arts voor u bestellen maar bestel deze supplementen zelf bij bv. natuurapotheek, Oriveda, Medpro enz.. Dan krijgt u ook zelf de korting. Terwijl als de arts deze bestelt deze de bonus en korting krijgt. Ik vind dit eerlijk gezegd niet kunnen dat een arts verdient aan door haar/hem zelf voorgeschreven middelen maar is wel inmiddels bij bijna alle orthomoleculaire artsen de praktijk.
  • Kees :
   Vlindertje, ik wil zeggen dat het mij stoort dat artsen verdienen aan de medicijnen of niet-toxische middelen (voedingssupplementen) die ze voorschrijven aan een patiënt. De complementair werkende artsen hebben altijd de mond vol over de belangenverstrengeling van Big Pharma, maar zelf zijn een aantal van hen, en dat aantal is groeiende,zelfs Valstar doet er aan mee heb ik begrepen, geen graad beter. Het stoort me ook dat de meeste van die artsen nog niet eens de moeite nemen om een goede analyse te maken van de vitamine en mineralen tekorten van kankerpatiënten en toch een hele waslijst aan supplementen voorschrijven. Dat mensen melatonine of extracten van medicinale paddenstoelen krijgen voorgeschreven bij bepaalde vormen van kanker is wel te verklaren uit bewezen studies, maar zomaar vitamine D geven zonder te kijken of iemand wel een tekort heeft, dat vind ik discutabel. Maar ik ben geen arts en wil me ook niet met hun vakgebied bemoeien, maar dat artsen, op welk gebied dan ook verdienen aan de middelen en behandelingen die zij zelf voorschrijven kan voor mij niet. Maar ja wat doen we eraan?

   Kees Braam
   webmaster
 • Erna :
  Henk, ik ben ook OPS-lid en ben heel blij met kanker-actueel. Juist het alternatieve naast het reguliere trekt mij aan. Ik strijk altijd 10 jaar tegen uitgezaaide borstkanker.
  Ben aangewezen op de chemo's. Maar dankzij het alternatieve gedeelte van o.a. goede voeding en bioresonantie sinds mei 2006 ben ik er nog steeds. En de artsen snappen het niet Ik zou eind 2005 al niet meer halen, maar zit er nog steeds -;). Dus, Kees ga zo door met kanker-actueel, voooral het alternatieve gedeelte, want dat geeft mensen moed en hoop, zaken die we zo hard nodig hebben in de strijd.
 • kees :
  Henk ik begijp je frustratie en ook je wanhoop. En voel ook wel wat je bedoelt te zeggen. Je verwoordt denk ik wat heel veel kankerpatienten voelen en ervaren. Zeker als ze "opgegeven" zijn. Maar om dit nu juist op onze site te schrijven terwijl er met jou in juist het reguliere deel van de aanpak van jou kanker veel fout is gegaan vind ik beetje misplaatst.

  Wij proberen op kanker-actueel juist de mensen te wijzen op het complementaire, niet toxische, ook op wat wel ljkt te werken en wat niet. Als jij bij het begin van je diagnose contact had opgenomen met ons had ik je vermoed ik wel wat leed kunnen besparen en misschien beter kunnen helpen. En dat zeg ik niet uit arrogantie maar uit de ervaringen van jaren deze website te hebben beheerd en uit de duizenden contacten van afgelopen jaren met kankerpatienten.
  Zo te lezen heb je weinig tot niets alternatiefs gedaan want de behandelingen bij dr. Vogl zijn puur regulier. Het enige "experimentele" dat je gedaan hebt is DC (ik neem aan dat je daarmee dendritische celtherapie bedoelt), maar dan zonder ondersteuning van bv. hyperthermie en andere immuunstimulerende middelen die vaak bijdragen aan het succes van dendritische celtherapie zo te lezen. En waarschijnlijk zonder gebruik van vers eigen tumorweefsel of vooraf het Newcastle Disease virus.

  Bv. al vooraf aan je TME had eigen tumorweefsel moeten worden ingevroren en bewaard om eventueel later te gebruiken voor immuuntherapie (DC bv.) . En naast de chemo enz. hadden bepaalde Chinese kruiden en bepaalde voeding hun steentje kunnen bijdragen in het al of niet effectief zijn van bv. TACE en/of systemische chemo.

  Je kritiek op dr. Vogl weet ik niet of dat terecht is of hij altijd alleen scans vergelijkt van zichzelf. Mijn ervaring is dat hij ook scans vergeljkt vanuit de situatie voor je je als patient bij hem meldt.

  Dat alles jou veel geld heeft geksot is niet de artsen te verwijten maar ons systeem van de gezondheidszorg. Als iets niet bewezen is in fase III studies wordt het nooit vergoed. Echter fase III studies kunnen alleen hele grote pharmabederijven uit laten voeren en verkrijgen daarmee de macht op dit gebied. Avastin is daarvoor een mooi voorbeeld. Doet weinig tot niets maar wordt wel vergoed op basis van 1 studie ooit waarover nu ook zo de nodige twijfels zijn of die studie wel eerlijk is gepresenteerd.

  Kortom ik begrijp je boosheid en ergernis maar om juist kanker-actueel daarvoor als medium te gebruiken vind ik niet correct. Al vind ik het prima om hier de discussie met jou en anderen hierover aan te gaan

  Kees
  • Henk Hamers :
   Kees,

   Begrijp me niet verkeerd, dit is absoluut geen aanval op de site of jouw werk. Ik ben niet voor niks lid. Ik heb veel aan de site gehad wat betreft alternatief. De enigste site die tenminste een wetenschappleijke benadering nastreeft. Heel wat beter als de 1000 "alternatieve" pseudo geld klopperij sites.

   Ik was wat kortaf voor de "alternatieven".
   DC-theraphie heb ik gevolgd met combi van hyperthermie etc (zuurstoftheraphie). Tevens met tumor weefsel geactiveerde DC. Ze hebben zelfs de combi gebruikt. (DC tumor geactiveerd en niet geactiveerd)
   NDV is op dit moment totaal niets van bewezen, de paar onderzoeken gedaan zijn zo tegenstrijdig als wat. Daarbij komt dat het gebruikte virus sterk verschilt. (welke stam is gebruikt?)

   Dr. Vogl heeft gewoon een probleem dat ie behoorlijk kontakt gestoord is. Moeilijk antwoord van te krijgen. En wat betreft die scans, weet ik zeker dat ie alleen zijn eigen scans gebruikt en alleen de opvolgende. Je hoeft geen raketgeleerde te zijn om de verschillen tussen januari en juni te zien. Hij moet gewoon eerlijk zijn en zeggen dat het niet werkt.

   En qwa alternatieven heb ik heus wel meer gedaan zowat alles wat een beetje wetenschappelijk ondersteund is (Jasmonite/LDN/DCA noem het maar op). De dozen met voedings supplementen en dieten kun je van me afkopen.

   En zoals je zelf ook al aangeeft wordt het "reguliere" gewoon door je strot geduwd door de machtige pharma. Resultaat je krijgt mogelijk een paar maanden erbij (hoera wat ben ik blij).
   Zoals je zelf waarschijnlijk ook weet zijn er heel veel chemo's waarvan de onderzoeksresultaten uberhaubt niet gepubliceerd worden omdat ze er niet goed uitkomen.

   Probleem bij mij is gewoon vrij simpel. De kanker die ik heb groeit langzaam waardoor het verschil met regulier weefsel er bijna niet is. Reden waarom ook chemo niet werkt en alternatief. Er wordt gewoon geen verschil gezien.

   Ik weet niet hoeveel mensen jij kent die nog leven. Maar iedereen die ik ken of gekend heb met kanker zijn dood. Niks nada wondertjes.
   Zelfs na de beroemde 5 jaar kanker vrij. Alsnog terug en in zeer korte tijd dood.

   En wijsheid met kanker komt altijd achteraf. De kennis en ervaring die ik nu heb had ik graag gehad in het begin stadium. Helaas werkt dat niet zo.

   Blijf vooral doorgaan met jouw benadering, wetenschap gebruiken als basis.
   Maar blijf vooral kritisch ook naar alternatief.
   • Theo Muller :
    Het enige dat ik aan deze keurig nette discussie wil toevoegen en dat mijns inziens voor zowel reguliere als aanvullende/alternatieve therapien tegen kanker geldt, is dat wat bij de ene mens werkt, bij een ander helaas niet perse ook zal werken.
    Voorts toch ook even dat het almachtige Pharmaceutische Industrieel Complex, enthousiast gesteund door zo ongeveer het hele Westerse Medische wereld en niet zelden ook de Overheid, zo langzamerhand bijna als enige beslist over onze gezondheidszorg, dus over leven en dood. Er zijn nog enkele niet reguliere richtingen over, maar alle tekenen wijzen er op dat die
    binnen niet al te lange tijd ook de nek zal worden omgedraaid en dat is niet eerlijk volgens
    Calimero.
    Goed dat Kanker-actueel.nl nog steeds het hoofd boven water weet te houden, met dank aan Cees Braam.

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

FAQ - Veel gestelde vragen >> Sitehulp. Hoe vindt u informatie >> Waar in Europa wordt nog meer >> Tineke geeft haar mening over >> Crowdsurfing project: Helpen >> Mevrouw B. en haar dochter >> Wat is een darmmicrobioomtest >> Wie heeft tips voor mij over >> Een neuspray en mondspray >> Wat kun je doen na het overleven >>