Hoe werkt deze site en tips hoe de zoekfunctie te gebruiken.

We proberen steeds de site nog duidelijker te krijgen. Maar er staat zoveel informatie op dat ook ik als webmaster niet altijd meer weet waar wat staat. Hier nmog wat tips hoe op onze stie te zoeken. Mocht u fouten constateren geef ze ons aub door zodat we die kunnen herstellen. De site functioneert zoals hier beschreven.

Hoe vindt u de informatie die u zoekt op onze vernieuwde website?

Kanker-actueel.nl probeert duidelijke en gemakkelijke informatie te geven over recente ontwikkelingen bij het behandelen van kanker voor zowel patienten als zorgverleners. Als u een eerste ondersteuning wilt dan kunt u gratis ons e-book  opvragen waarin we kort samengevat op een rijtje zetten wat u wellicht zelf al kan doen na de diagnose kanker of bij een recidief.

We pretenderen niet dat de website compleet en zonder fouten is dus stellen uw reacties, kritiek en opmerkingen op prijs via redactie@kanker-actueel.nl. Zoals ook elke aanvullende nieuwe informatie welkom is dus als u denkt goede informatie te hebben voor onze site stuur het ons. U kunt overigens ook bij veel artikelen nu rechtstreeks uw mening geven over de inhoud van de artikelen en eventueel links plaatsen naar gerelaterde informatie. 

U kunt zoeken op drie verschillende manieren:

1.Door te klikken op de onderwerpen op de startpagina, zie boven in de kop van de sitepagina en onderaan in de grijze balk.

Als u op een van de hoofdonderwerpen klikt boven dan klappen deze open en ziet u een aantal subonderwerpen. Deze subonderwerpen, bv. complementair en dan bewezen middelen en niet-toxische stoffen  is weer verder onderverdeeld in artikelen. Deze artikelen staan min of meer alfabetisch gerangschikt op naam van bv. medicijn of behandeling onderaan elk artikel en in de rechterkolom onder gerelateerde artikelen. In die kolom gerelateerde artikelen staan de eerste 10 op alfabetisch volgorde maar als u op zie alle artikelen klikt dan krijgt u de headers die ook onder een artikel staan. Bij de meest veel voorkomende  kankersoorten hebben we deze ingedeeld in aanvullend - complementair, regulier, patiëntenervaringen, preventie en soms nog een ander hoofdonderwerp, zoals immuuntherapie.

In principe bent u in drie tot maximaal vijf klikken bij de door u gezochte informatie. Deze manier van zoeken is het meest geschikt voor algemene informatie of een eerste oriëntatie. Sommige informatie is alleen bestemd voor onze donateurs, ook wel OPS-leden genoemd. (komt van ons eerder gebruikte Onafhankelijke Patiëntenstem). Als u daarop komt vragen we uw OPS-wachtwoord en kunt u direct inzage daarin krijgen. Wie nog geen OPS-wachtwoord en toch inzage wilt zal zich eerst aan moeten melden als OPS- donateur.

Artikelen die in het archief zijn geplaatst hebben zelfde beperking als de artikelen en hebben ook een wachtwoord nodig net als voor onze donateurs maar deze zijn gratis op te vragen bij de redactie@kanker-actueel.nl

2. Door op sitemap te klikken  en daar doorheen te scrollen. Veel artikelen staan in sitemap met een introductiezin die de kern van het artikel samenvat.

3. Door trefwoorden op te geven in de zoekfunctie (rechtsboven elk artikel).

Deze manier van zoeken is meer geschikt voor het zoeken naar gerichte informatie. Bij gebruik van de zoekfunctie zoekt het programma naar een door u opgegeven sleutelwoord of trefwoord in de titels van artikelen en onderwerpen.
Als u het vakje alleen in de titels zoeken aanklikt dan zoekt de zoekmachine dit woord alleen in alle koppen - headers van de informatie op de site. U kunt echter ook op de groengemaakte trefwoorden - tags klikken en ook dan krijgt u alle artikelen waarin dit specifieke zoekwoord voorkomt in de titels van de artikelen.

Als u de woorden aanklikt in de tagcloud in de rechterkolom dan krijgt u meestal ook de artikelen waarin dit woord veel voorkomt. Hoe groter het woord in de tagcloud wordt weergegeven hoe vaker dit voorkomt in de gezochte artikelen.

Mocht u toch nog vragen hebben of hulp willen bij het doorzoeken van de site dan kunt altijd via de knop contact ons hulp vragen. Maar a.u.b. zoek eerst eens zelf. O.i. is de site gemakkelijk te doorzoeken op informatie en voor OPS-leden hebben we nog wat extra, zoals enkele rapporten-actueel met recente informatie over ontwikkelingen bij bepaalde vormen van kanker zoals over alvleesklierkanker, darmkanker, prostaatkanker en hersentumoren en ons kookboek bv. en kortingen op bepaalde voedingsuppletie

Nogmaals welkom op kanker-actueel.nl en hopelijk ondersteunen we u met onze informatievoorziening en helpt het u de goede keuzes te maken. 

Als u onze informatie op prijs stelt en wilt dat onze site online blijft wordt dan donateur of ondersteun ons met een eenmalig bedrag op rekeningnummer RABO 37.29.31.138 t.n.v. Stichting Gezondheid Actueel in Amersfoort. Onze IBANcode is NL79 RABO 0372 9311 38. Wij zijn een ANBI organisatie dus uw donatie is in principe aftrekbaar voor de belasting

Onze voorkeur gaat uit naar betaling met iDEAL


Overigens op alles is onze disclaimer van toepassing.                           
Namens de redactie en bestuur Stichting Gezondheid Actueel,
Kees Braam

Copyright 2012
Stichting Gezondheid Actueel
Eindredactie: Kees Braam
E-mail: redactie

Overnemen en linken mag, mits met bronvermelding en met inachtneming van auteursrechterlijke regels. Een artikel in zijn geheel vermelden kan alleen na schriftelijke toestemming van het bestuur Stichting Gezondheid Actueel.


Plaats een reactie ...

Reageer op "Sitehulp. Hoe vindt u informatie en artikelen op kanker-actueel?"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

FAQ - Veel gestelde vragen >> Sitehulp. Hoe vindt u informatie >> Waar in Europa wordt nog meer >> Tineke geeft haar mening over >> Crowdsurfing project: Helpen >> Mevrouw B. en haar dochter >> Wat is een darmmicrobioomtest >> Wie heeft tips voor mij over >> Een neuspray en mondspray >> Wat kun je doen na het overleven >>