Ik kwam onderstaande tekst tegen en heb deze maar eens naar voren gehaald omdat veel van wat hier staat eigenlijk nog steeds relevant is.

Waarom deze site?

Deze website is opgezet naar aanleiding van de documentaire "Zo nodig Dwars". Die documentaire toont de zoektocht van drie eigenzinnige zieken naar genezing van kanker. Het drietal legde (en legt) zich niet neer bij de diagnose van de behandelende artsen dat hun kanker ongeneeslijk en onbehandelbaar zou zijn.
Kees (kankerpatiënt èn regisseur), Shifra, (en ook haar ouders) en Antoon gingen het gevecht aan. En met succes, want nu, ca. 15 jaar na het stellen van de onverbiddelijke diagnose, gaat het met Antoon en Kees nog steeds goed. Shifra is helaas november 2001 overleden nadat ze toch nog vier jaar met een goede kwaliteit van leven heeft geleefd nadat ze naar huis werd gestuurd om te sterven (zie medisch dossier Shifra)

 Ze vinden het alledrie opmerkelijk dat ze, tegen alle verwachtingen en statistieken in, 'voorlopig' zijn hersteld (ook Shifra), nadat ze het Houtsmullerdieet (zie Houtsmullerdieet) zijn gaan gebruiken (met voedingssupplementen en andere natuurlijke kankerremmers) (Zie "Zo nodig Dwars")

"Zo nodig Dwars" is voor de eerste keer uitgezonden op 29 maart 2000 bij RTL-4. Uit de duizenden en duizenden reacties (zonder overdrijving) na de eerste uitzending op RTL4 blijkt dat er - helaas moeten we zeggen een enorme behoefte bestaat aan meer, betere, maar vooral onafhankelijke informatie over aanvullende therapieën bij kanker.

 Het KWF (Koningin Wilhelmina Fonds) en de patiëntenverenigingen (bijna allemaal gesubsidieerd door het KWF) nemen een afwachtende en vaak afwerende houding aan ten aanzien van aanvullende behandelingen zoals met name voeding en orthomoleculaire supplementen. Zodoende geven zij ook nauwelijks informatie over zaken die te maken hebben met voeding in relatie tot genezing. Als u de internetsites van het KWF en het Nederlands Kankerinstituut aanklikt wordt u stelselmatig ontmoedigd om zelf op zoek te gaan naar aanvullende behandelingen. Wij hebben de indruk dat die sites uitgesproken vijandig staan tegenover alles wat met genezing door voeding en voedingssupplementen heeft te maken.

Slechts twee fondsen, Stichting Nationaal fonds tegen Kanker  en Wereld Kanker Onderzoekfonds WCRF-nl staan positief tegenover nieuwe ontwikkelingen en subsidieert onderzoek naar nieuwe (aanvullende) behandelingen. Behandelingen waarbij voeding en voedingssupplementen een positieve invloed op het ziekteproces lijken te hebben. Voor de goede orde: wij zijn absoluut onafhankelijk van deze twee fondsen, maar feit blijft dat onze ervaringen bijzonder positief zijn met die aanvullende aanpak en deze zijn de enige fondsen in Nederland die daar nader onderzoek naar willen subsidiëren.

Uit alle reacties na de uitzending van "Zo nodig Dwars" - en uit vragen van mensen die de bijbehorende brochure hebben gelezen - blijkt dat er in brede kring behoefte bestaat aan nadere informatie over het omgaan met en bestrijden van kanker. En dan bedoelen we complete informatie en niet informatie die is geselecteerd door belanghebbende fabrikanten (zowel farmaceutisch als orthomoleculair) en een organisatie als het KWF, (een organisatie die alleen de reguliere farmaceutische behandelingen aanbeveelt en vooringenomen lijkt te zijn tegen het idee dat ook andere, alternatieve methodes positief effect blijken te hebben.)

Als (ex-) kankerpatiënten die goede ervaringen hebben opgedaan met gerichte voeding en orthomoleculaire supplementen, willen we met deze site iedereen helpen die met kanker te maken krijgt. We verzamelen en presenteren informatie en documentatie in de hoop daarmee een onafhankelijke, kritische wegwijzer te bieden in de wereld van de kanker. En dan vooral een wegwijzer op internet, waar je soms door de bomen het bos niet meer ziet. Wie weet groeit deze site uit tot een organisatie waarmee men bestuurlijk, in de politiek en bij de zorgverzekeraars rekening gaat houden.

We stellen met nadruk onafhankelijk te zijn en te blijven. Hoewel we sympathiek staan tegenover gerichte voeding en suppletie betekent dit niet dat we ons laten leiden door belanghebbenden uit die hoek. Alle informatie, ongeacht uit welke hoek, die we krijgen en opsporen, wordt kritisch getoetst. Fabrikanten en/of belanghebbenden van welke producten dan ook, kunnen en mogen ons sponsoren, graag zelfs, maar ze krijgen absoluut geen inbreng in de inhoud van deze site. Overigens is elke hulp welkom. (Zie: sponsors en hulp) We pretenderen een kwalitatief goede en kritische site over kanker te zijn in Nederland. Maar uiteraard zijn wij niet perfect. Mist u iets of heeft u aanvullingen of heeft u onzorgvuldigheden opgemerkt, mail ons redactie@kanker-actueel.nl en we verbeteren en/of completeren naar vermogen de informatie. U kunt uiteraard ook vragen stellen en/of meepraten via ons forum.

En heeft u andersoortige opmerkingen over de opzet van deze site dan kunt u die altijd stellen via e-mail, maar zoek a.u.b. eerst op de site of daar niet al een antwoord is te vinden.  We hopen dat we met deze site een aanvulling en bovenal een steun zijn in de informatie over omgaan met en bestrijding van kanker. Niet meer en niet minder.

Namens de redactie,
Kees Braam (nu 14 jaar kankervrij)

Op deze site is deze disclaimer van toepassing!



 

Plaats een reactie ...

2 Reacties op "Waarom hebben we de website kanker-actueel opgezet?"

  • Peter :
    Hallo,
    Ik ben Peter, 53 jr, getrouwd en in 2014 darmkanker ontdekt bij onderzoek.in 2015 operatie, gevolgd door Chemokuren.De onderzoeken zagen er veelbelovend uit.Toch is er opnieuw kanker vastgesteld, nu in het buikvlies. Ik kwam niet in aanmerking in het AVL voor een Hipec-operatie omdat de kanker te veel als is uitgespreid in het lichaam.
    Ik gebruik wietolie nu flesje met THC 50%. Paar druppels over de dag verdeeld.
    Ik hoorde over chaga en wilde even kijken op jullie site of er info staat waar ik wat aan heb.

    Groet,

    Peter

Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

FAQ - Veel gestelde vragen >> Sitehulp. Hoe vindt u informatie >> Waar in Europa wordt nog meer >> Wim Huppes staat 18 en 20 >> Tineke geeft haar mening over >> Crowdsurfing project: Helpen >> Mevrouw B. en haar dochter >> Wat is een darmmicrobioomtest >> Wie heeft tips voor mij over >> Een neuspray en mondspray >>