Website gerelateerd aan onderstaand artikel is: 

medivere diagnostics (voor begeleiding van een professionele consulent)


29 september 2021:

Wat kan een darmmicrobioomtest betekenen en wat zegt het resultaat over de status van uw darmen? En belangrijk ook wat zou je kunnen doen om je darmmicrobioom te verbeteren? 

Het is al langer bekend dat wanneeer de darmflora - darmmicrobioom goed is dan is de mens meestal ook gezond en werkt het immuunsysteem goed. Mensen met een gevarieeerd en goed darmmicrobioom zijn veel minder vaak ziek of kwetsbaar voor allerlei bacterien en virussen. 

Maar de vraag die ik gisteren aan Hugo stelde was hoe kan ik nu weten dat mijn darmmicrobioom goed is?

En tot mijn verrassing vertelde hij dat medivere diagnostics een kant en klare test heeft om het darmmicrobioom te meten. medivere diagnostics werkt samen met een Duits laboratorium met veel Nederlandse klanten dat gespecialiseerd is in gezondheidstesten voor zowel artsen, diëtisten als ook de individuele burger. 

In onderstaand artikel wordt uitgelegd wat een darmmicrobioomtest meet en wat het kan betekenen voor iemands gezondheid of reeds bestaande ziekte en wat je er eventueel aan kan doen om het darmmicrobioom te verbeteren. 

Het darmmicrobioom
In jouw darmen leven miljarden bacteriën. Al deze bacteriën bij elkaar noemen we het darmmicrobioom. Sinds een aantal jaren is bekend dat dit microbioom een grote invloed heeft op jouw gezondheid. Uit recente onderzoeken is namelijk naar voren gekomen dat er een direct verband bestaat tussen de samenstelling van jouw microbioom en het ontstaan en/of de aanwezigheid van een groot aantal aandoeningen.

Door het darmmicrobioom volledig in kaart te brengen, kan dus worden bepaald of
er mogelijk een licht verhoogd, dan wel een verhoogd risico aanwezig is op het ontstaan van diverse aandoeningen (zie voor een goed voorbeeld hiervan tabel 1).

De darmmicrobioom plus zelftest is de meest uitgebreide test om vast te kunnen stellen wat ‘de status’ van jouw darmen is. Op basis van die informatie kan jouw behandelaar een volledig individueel behandelplan opstellen. Voeding en jouw leefstijl spelen hierin een belangrijke rol. Wanneer bovengenoemde aandoeningen al aanwezig zijn vormt de uitslag een uitstekende basis voor een aanvullende persoonlijke behandeling. Door eenvoudig thuis een ontlastingsmonster te verzamelen en deze terug te sturen naar het laboratorium ontvang je al snel heel veel informatie over de status van jouw gezondheid.

Wanneer is het verstandig om een behandelaar te raadplegen
Wij adviseren je om zo snel als mogelijk een gespecialiseerd arts, diëtist of therapeut te raadplegen wanneer:

De uitslag aangeeft dat er een (licht) verhoogd risico bestaat op het verkrijgen van bepaalde aandoeningen

Andere parameters in de uitslag (o.a. afwijkingen in de diversiteit, stoornissen in de spijsvertering, de aanwezigheid van ontstekingen, etc.) wijzen op de noodzaak tot behandelen

Er al aandoeningen aanwezig zijn, waarvan bekend is dat deze samenhangen met het microbioom (zie tabel 1)

Alleen een ‘specialist’ kan alle testgegevens goed beoordelen, interpreteren en waar nodig omzetten in een persoonlijk behandelplan. Wil jij ook weten hoe het met jouw darmflora gesteld is?

Klik verder op het volgende document voor het gehele artikel met grafieken enz.: Definitief Het darmmicrobioom (1)


Plaats een reactie ...

Reageer op "Wat is een darmmicrobioomtest en wat zegt een uitslag over de status van je darmen en gezondheid in het algemeen?"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

FAQ - Veel gestelde vragen >> Sitehulp. Hoe vindt u informatie >> Waar in Europa wordt nog meer >> Tineke geeft haar mening over >> Crowdsurfing project: Helpen >> Mevrouw B. en haar dochter >> Wat is een darmmicrobioomtest >> Wie heeft tips voor mij over >> Een neuspray en mondspray >> Wat kun je doen na het overleven >>