Voor hulp bij overstappen op gezondere voeding en een gezondere leefstijl zijn ontzettend veel boeken geschreven. Onder boeken hebben we een kleine selectie gemaakt die wellicht mensen kunnen helpen.

Regelmatig krijgen we van mensen te horen dat ze het zo moeilijk vinden om met bepaalde gewoontes te stoppen. En meestal gaat het dan over roken of het gebruik van bv. suiker, rood vlees, zout enz. Hoewel die mensen natuurlijk best weten dat met name roken heel slecht is voor de gezondheid en super slecht voor een kankerpatiënt. Nu rook ik zelf niet en heb dat ook nooit gedaan, dus ik kan me niet zo goed voorstellen wat verslaving aan roken betekent. Ik weet wel dat roken een heleboel teniet doet aan de effecten van vitamines en mineralen. Het lijkt mij, maar dit is puur mijn persoonlijke mening en geen advies dat roken en kanker niet kunnen samengaan. Afkomen van een rookverslaving lijkt me dan ook eerste prioriteit hebben als je kanker hebt. Hoe moeilijk dat misschien ook is.
En eigenlijk geldt hetzelfde voor suikergebruik, zoutgebruik of andere eetgewoontes waarvan mensen zelf donders goed weten dat dat niet echt goed is voor je gezondheid. Het kost moeite om er verandering in te brengen, maar het geeft ook voldoening als het lukt. En mijn ervaring is dat ik me er veel energieker door ben gaan voelen. waarmee ik niet wil zeggen dat iedereen maar moet stoppen met suiker, zout enz. , dat moet ieder voor zich beslissen, maar dit is mijn persoonlijke ervaring. 


Plaats een reactie ...

Reageer op "Slechte eetgewoontes en verslavingen als roken en suiker.. Ik vind stoppen met roken zo moeilijk en hou zo van zoet!"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

FAQ - Veel gestelde vragen >> Sitehulp. Hoe vindt u informatie >> Waar in Europa wordt nog meer >> Tineke geeft haar mening over >> Crowdsurfing project: Helpen >> Mevrouw B. en haar dochter >> Wat is een darmmicrobioomtest >> Wie heeft tips voor mij over >> Een neuspray en mondspray >> Wat kun je doen na het overleven >>