Met dank aan Frieda die als volgt het verschil aangeeft tussen een natuurarts en een orthomoleculaire arts, hoewel er ook overlappingen zijn, maar dit maakt het denk ik wel helderder. Een natuurarts combineert een heel scala aan natuurlijke therapieën om het lichaam tot zelfgenezing aan te zetten. De behandelmethoden kunnen onder andere zijn; voedingstherapie, homeopathie, orthomoleculaire therapie, fytotherapie/kruidengeneeskunde, leefstijl- en ademhalingsadviezen, reflexologie of accupunctuur, bioresonantie, aromatherapie, ayurveda, enz. De behandelmethoden verschillen wel wat tussen de natuurartsen, al naargelang hun specialisatie.
 
Een orthomoleculair arts richt zich voornamelijk op therapie op basis van voeding en bijbehorende supplementen. Deze supplementen kunnen vitaminen, mineralen, en sporenelementen zijn, maar ook andere goede ('orthos') stoffen ('moleculair') zoals bijvoorbeeld enzymen, orgaanconcentraten, aminozuren, en plantenstoffen zoals genisteïne, curcuma, salvestrolen en bioflavonoïden. Ook wordt er gebruik gemaakt van bijvoorbeeld geneeskrachtige paddestoelen en kruiden.
 
Een natuurarts kan dus ook een orthomoleculair arts zijn. Beide geneeswijzen overlappen elkaar een beetje maar zijn niet helemaal hetzelfde. 

Klik hier voor adressenlijst van zowel goed gekwalificeerde natuurartsen alswel orthomoleculaire artsen in België en Nederland


Plaats een reactie ...

Reageer op "Natuurarts - orthomoleculaire arts. Is een natuurarts hetzelfde als een orthomoleculaire arts?"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

FAQ - Veel gestelde vragen >> Sitehulp. Hoe vindt u informatie >> Waar in Europa wordt nog meer >> Tineke geeft haar mening over >> Crowdsurfing project: Helpen >> Mevrouw B. en haar dochter >> Wat is een darmmicrobioomtest >> Wie heeft tips voor mij over >> Een neuspray en mondspray >> Wat kun je doen na het overleven >>