8 augustus 2015: Bron: de Volkskrant van 8 augustus 2015

Denny van Brenk, 33 jaar en vader van twee kleine kinderen, kreeg in de winter van 2014 te horen dat hij een in de lever uitgezaaide inoperabele galwegenkanker had. Er was geen behandeling meer voor hem. Echter Denny kwam erachter dat in New York een nieuwe methode beschikbaar was in studieverband waarbij de lever via een chemo pompje onder de huid elke twee weken werd gespoeld met een hogere dosis chemo dan zou kunnen via systemische chemo. In feite een vorm van TACE - Trans Arteriële Chemo Embolisatie maar dan time released. Echter Denny zou dat allemaal zelf moeten betalen. Kosten zeker €  150.000,-- voor het eerste jaar. Familie, vrienden starten een crowdfunding actie en binnen twee weken hadden ze het geld bij elkaar. Augustus 2014 is Denny voor de eerste keer behandeld in New York en inmiddels is Denny 1 jaar verder en het gaat relatief goed met hem. De kanker is niet verdwenen maar tumoren zijn wel kleiner geworden en minder agressief. Denny hoopt dat hij straks in aanmerking komt voor nieuwe personalised medicine.

De Volkskrant schrijft een paginagroot artikel over Denny in de vorm van een interview in hun rubriek De Wending. Een verbijsterend verhaal vind ik maar leest u maar zelf.

Uit de Volkskrant van 8 augustus 2015:

'Elk jaar dat ik er nog ben, is onbetaalbaar'

De Wending

In Nederland was Danny van Brenk opgegeven: een zeldzame vorm van kanker met uitzaaiingen. In New York kon hij wel terecht. Maar de behandeling kost tonnen.

Hoe zie je de toekomst?


Plaats een reactie ...

Reageer op "Denny van Brenk - 33 jaar - overleeft nu 1 jaar in lever uitgezaaide galwegenkanker door chemo pomp in New York, maar hij heeft alles zelf moeten betalen"


Gerelateerde artikelen
 

Gerelateerde artikelen

Archief nieuwsberichten over >> Kankerpil - AOH1996, van professor >> Patienten met zeldzame vormen >> Sterkere MRI-scanner met nieuw >> Er dreigt een wereldwijde >> 34 procent van alle kankerpatienten >> Nederlands vaccin gebruikt >> Je hebt kanker en hoe ga je >> Bij meer dan 100 leerlingen >> Frankrijk gaat groot onderzoek >>